Van der Gijp: "Zijn vader was er als de kippen bij om Pierre van Hooijdonk in te lichten over wat er allemaal misging"

Dick Advocaat vindt Steven Berghuis geen 'kwal van een gozer', zoals René van der Gijp suggereerde bij De Oranjezomer. Volgens de analist kon de oud-trainer van Feyenoord ook niet opschieten met technisch directeur Frank Arnesen en algemeen directeur Mark Koevermans. 

Volgens Van der Gijp had de trainer moeite met het gedrag van aanvoerder Berghuis. Echter spreekt Advocaat dit tegen. "Toen ik het hoorde vroeg ik me af van wie jij dat weet. Ik heb het niet tegen jou gezegd", zegt Advocaat bij De Oranjezomer.

De analist reageert hierop: "Iedere keer dat je hier bent praten we over iedereen. Over mensen binnen Feyenoord, buiten Feyenoord, mensen uit de selectie. Maar je laat nooit de naam van Arnesen vallen. Dat zegt toch genoeg? Je hebt een aanvoerder gehad die het jaar oneens is geweest met je spelwijze en je trainingen".

Dat laatste klopt volgens de Kleine Generaal niet. "Dat is niet waar. Berghuis is een topspeler, een uitstekende speler die alles doet voor zichzelf om optimaal te presteren. Dan moeten de trainer en de medespelers meedoen, maar dat gebeurde niet altijd. Als je als buitenspeler twintig goals maakt en tal van assists geeft, ben je een uitstekende speler".

Rol Berghuis

Feit is wel dat de aanvoerder van de Rotterdammers zijn team regelmatig in de steek heeft gelaten, bijvoorbeeld bij SC Heerenveen uit, toen hij met een rode kaart vroegtijdig van het veld werd gestuurd. "Ja, dat was niet zo handig. Maar dat weet hij zelf ook. Wat je ook over hem zegt, het is iemand die het optimale uit zichzelf weet te halen. Direct problemen heb ik nooit met hem gehad. Dus ik blijf dat ontkennen. Ik heb het ook nooit tegen René gezegd", zegt Advocaat.

Oud-Feyenoorder en NOS-analist Pierre van Hooijdonk bracht regelmatig inside informatie naar buiten over wat er binnen de selectie van de Rotterdammers speelde. De 60-jarige analist verdenkt Berghuis daarvan. "Hij is het een half jaar oneens geweest met de speelwijze en de manier van trainen. Zijn vader was er als de kippen bij om Pierre van Hooijdonk in te lichten over wat er allemaal misging", claimt Van der Gijp.

Advocaat countert deze uitspraak weer: "Ik weet niet of het zijn vader was. Misschien zijn zaakwaarnemer (Guido Albers)? Die heeft ook goed contact met Van Hooijdonk. Ik heb nog nooit direct problemen met Pierre gehad, ook niet toen hij wissel was bij het Nederlands elftal. Misschien heeft hem dat dwarsgezeten, maar je mag over iedereen alles zeggen".