Guardiola begrijpt niet waarom Ajax ontbreekt in Super League: "Dat moet worden uitgelegd"

Pep Guardiola vindt het opvallend dat Ajax niet is uitgenodigd voor deelname aan de Super League. De 50-jarige oefenmeester houdt zich verder afzijdig voor wat betreft de nieuwe competitie.

"Ajax heeft vier of vijf keer de Europa Cup I of Champions League gewonnen, maar zij zijn er niet bij betrokken, ondanks hun succes. Dat moet worden uitgelegd", liet de manager van Manchester City dinsdagmiddag weten tijdens de persconferentie in aanloop naar de Premier League-wedstrijd tegen Aston Villa.

Guardiola kon echter nog niet diep op de ESL ingaan. "Ik steun mijn club, maar ik heb ook mijn eigen mening. Maar die kan ik nog niet hebben, want ik heb alleen het statement nog gezien. Ik weet niet waarom deze teams zijn geselecteerd. Het is sowieso geen sport als succes al gegarandeerd is".

Verklaring

Ajax bracht maandagavond een statement naar buiten over de Super League. "We dachten dat we een oplossing gevonden hadden met het zogeheten Zwitserse model, met meer internationale competities voor meer clubs", liet directeur Edwin van der Sar weten.

"We zijn erg teleurgesteld met de plotselinge en late ommekeer waar een aantal directeuren van internationale topclubs voor gezorgd heeft dit weekend. Het resultaat is dat een onzekere periode de toekomst van het Europese voetbal bedreigt".