'President FC Zürich dwarsboomt Gnonto-transfer'

Ancillo Canepa, de president van het Zwitserse FC Zürich, heeft in gesprek met Blick aangegeven minstens tien miljoen euro te willen ontvangen voor Feyenoord-target Wilfried Gnonto. De achttienjarige spits staat na zijn debuut bij de nationale ploeg van Italië in de belangstelling van twintig clubs.

Canepa noemt het bedrag dat de Rotterdammers willen betalen dan ook een 'belachelijk' aanbod. De Stadionclub is bereid om vier miljoen euro exclusief bonussen over te maken. Het bedrag kan oplopen tot zo'n zeven miljoen euro. De president van de Zwitserse club staat niet te springen en verlangt minimaal een bedrag met twee cijfers voor de komma. 

Gnonto heeft in ieder geval al aan de clubleiding laten weten dat hij hoe dan ook wil vertrekken. De jonge goalgetter is niet van plan om zijn contract te verlengen en de Zwitsers willen nu miljoenen ontvangen voor de Italiaan, omdat hij bij veel clubs op het wensenlijstje staat. De speler zelf heeft een verbod gekregen van FC Zürich en mag zich niet uitlaten over zijn toekomst in de media. 

Ook interessant