'Ajax kan wederom zomeraankoop op huurbasis afstaan; ditmaal Franse interesse'

Het is transfergekte in de Johan Cruijff ArenA, zo blijkt. In navolging van Carlos Forbs, die interesse geniet uit de Premier League, en Georges Mikautadze is inmiddels ook Chuba Akpom op de radar verschenen van een buitenlandse club. Dat meldt Tim van Duijn, clubwatcher van de Amsterdammers.

In de Pak Schaal Podcast vertelt de journalist van Voetbal International dat er het nodige gaat gebeuren in de Nederlandse hoofdstad. "Forbs zal naar de Premier League gaan, die zal uiteindelijk wel zwichten. Het zit nu nog vast, omdat hij er zelf nog niet echt oren naar heeft, maar Burnley en Nottingham Forest hengelen naar hem. De vraag is nog wel of hij wacht tot Steven Bergwijn gaat, dan kan hij diens plek overnemen. Die kant zou het nog op kunnen gaan", begint hij.

Van Duijn meldt ook dat er een voorstel uit Frankrijk is binnengekomen, maar voegt daar direct aan toe dat ploegen uit Engeland en Italië ook de opties aan het afwegen zijn. Daarnaast is er ook een voorstel gedaan om Benjamin Tahirovic te slijten, want de journalist van VI denkt niet dat er na de komst van Jordan Henderson nog speelminuten voor de Bosniër gaan komen. "Hij kon naar Freiburg, dacht ik, maar zoals het er nu voorstaat blijft hij gewoon. Maar ja, de window is nog acht dagen open."

Nieuwe aanwinst Ajax?

"Ik heb het gevoel dat ze ergens op aan het broeden zijn, maar ik kan mijn vinger er niet helemaal achter leggen wat dat is. Het kan ook zijn dat er helemaal niets meer komt", doelt Van Duijn op mogelijk een inkomende transfer.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers