Willem Engel moest tweet over Eriksen direct verwijderen, account tijdelijk geblokkeerd

Twitter heeft besloten om het account van Viruswaarheid-voorman Willem Engel tijdelijk te schorsen nadat hij een 'walgelijke tweet' over Christian Eriksen had geplaatst, zo meldt NU.nl. Hij stelde dat de spelmaker van Denemarken een hartstilstand omdat hij gevaccineerd was tegen het coronavirus.

"Er valt net een Deen dood neer. Gelijk stoppen met vaccineren. Soms is gelijk krijgen het ergste wat kan gebeuren," schreef Engel terwijl Eriksen op het veld werd behandeld tijdens het EK-duel Denemarken - Finland (0-1). 

Bij volgende fout account Willem Engel definitief geblokkeerd

In een verklaring laat Twitter weten dat Engel inderdaad zijn tweet moest verwijderen. Als hij vaker in de fout gaat, kan dit leiden tot een definitieve schorsing. Het is niet bekend hoe lang de schorsing van kracht blijft, maar de afgelopen dagen zijn er geen nieuwe tweets op het account van Engel verschenen. Twitter legt uit waarom Engel zijn account tijdelijk werd opgeschort: "Het is niet toegestaan om onjuiste berichten over vaccineren te verspreiden."

Het ging om deze tweet...

willem engel twitter account geschorst na opmerking vaccinatie christian eriksen

Johan Derksen

Johan Derksen haalde in VI De Oranjezomer ook uit naar Willem Engel. De dansleraar en activist schreef dat het onwel worden van Christian Eriksen tijdens het EK-duel Denemarken - Finland, te maken had met de coronavaccinatie. Tot woede van Derksen: "Een onbeschaafdere vlegel is er niet."