BREKEND: 'Barcelona troeft PSG af en maakt van Frenkie de Jong duurste NL'se speler ooit'

Barcelona heeft Paris Saint-Germain afgetroefd met een waanzinnig bod op Frenkie de Jong en de Catalanen gaan de strijd om de Ajax-middenvelder winnen. De deal zou De Jong in één klap de duurste Nederlandse voetballer aller tijden maken. Dat melden De Telegraaf en Catalunya Radio.

Barcelona is bereid om negentig miljoen euro aan Ajax over te maken voor de spelmaker, terwijl PSG afhaakte bij 75 miljoen euro. Dat meldt De Telegraaf. Het is de bedoeling dat De Jong het seizoen in Amsterdam afmaakt, om vervolgens ploeggenoot van Lionel Messi en co te worden. Als Barça daadwerkelijk de genoemde transfersom neerlegt, overtreft dat de transfer van Virgil van Dijk naar Liverpool, een jaar geleden. De koploper van de Premier League betaalde destijds ruim 84 miljoen euro aan Southampton.

PSG

Het nieuws over de transfer van De Jong naar Barcelona komt tamelijk verrassend, aangezien De Telegraaf anderhalve maand geleden nog berichtte dat de Ajacied voor Paris Saint-Germain had gekozen. Volgens de krant reist een delegatie van Barcelona woensdag af naar Amsterdam om de deal helemaal rond te maken.

Willem II en RKC

Niet alleen Ajax kan zich door de transfer verheugen op een hoop geld, ook Willem II en RKC krijgen een extreem mooie financiële opsteker. De Jong streek namelijk in 2005 neer in de jeugdopleiding van de Tilburgers, waarna hij tien jaar later voor een klein bedrag de overstap naar Ajax maakte. Willem II bedong echter een doorverkooppercentage en strijkt - inclusief solidariteitsvergoeding - liefst zeven miljoen euro op. RKC, dat in de jeugdopleiding samenwerkt met de Tricolores, krijgt vier miljoen euro. Dat is voor de Waalwijkers meer dan de jaarbegroting.

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Alles over de recordtransfer van Frenkie de Jong van Ajax naar Barcelona’

LOL: Telstar claimt ook recht te hebben op deel transfersom Frenkie de Jong na 'masterclass'

Bijzonder nieuws: 'PSG-directeur ontslagen na mislopen van Frenkie de Jong'

"Frenkie de Jong is overrated, inpakken en wegwezen"

Haha! Speciaal voor Frenkie de Jong: een cursus Spaans van Louis van Gaal

Frenkie de Jong: "Ik kijk uit naar FC Barcelona, maar nog meer naar tweede seizoenshelft met Ajax"

Officieel! Ajax en FC Barcelona maken transfer(bedrag) Frenkie de Jong wereldkundig

Technisch directeur Barcelona reageert op transferberichten over Frenkie de Jong

LOL-tweet: 'Marc Overmars goud waard voor Ajax, twee keer Frenkie de Jong verkocht'

Feyenoord-doelman vertrekt