'Voorlopig geen aanwijzingen voor Ten Hag-ontslag bij Manchester United'

Erik ten Hag heeft het zwaar in Engeland. Afgelopen weekend werd er met 0-3 verloren van Manchester City en woensdagavond werd er in eigen huis met dezelfde cijfers verloren van Newcastle United. Dat betekent dat het avontuur in de EFL-cup, die de oefenmeester in zijn debuutseizoen nog won, ten einde is.

De uitsupporters vierden groot feest en zongen "You're getting sacked in the morning", maar volgens The Athletic is dat op dit moment nog niet aan de orde. Dat heeft volgens het medium met een aantal zaken te maken, waaronder het gebrek aan een geschikte opvolger. 'Beproefde managers op eliteniveau ruilen zelden de ene baan voor de andere. Het kiezen van een opvolger op korte termijn is vaak een kwestie van zoeken naar degene die beschikbaar is', valt te lezen.

Daarnaast heeft de Nederlandse trainer ook geluk met alle commotie rondom een mogelijke overname, zo stelt de kwaliteitskrant. Doordat er mogelijk een verschuiving op komst is, worden grote beslissingen voorlopig in de ijskast geplaatst en ook op financieel gebied wordt een dergelijke keuze niet gemaakt. De eerstvolgende wedstrijd van Manchester United is uitwedstrijd tegen Fulham.