Voorbeschouwing Ajax - FC Volendam: Alles wat je moet weten!

Donderdag is het dan eindelijk tijd voor de inhaalwedstrijd tussen Ajax en FC Volendam. De wedstrijd tussen de hekkensluiter en de nummer zestien van de Eredivisie is van groot belang. Dit is alles wat je moet weten over de wedstrijd!

Prestaties dit seizoen en belangen  

Ajax staat achttiende met vijf punten en hoopt met een resultaat het goede gevoel terug te krijgen na het ontslag van Maurice Steijn. Het is broodnodig aangezien de Amsterdammers al zeven Eredivisiewedstrijden niet hebben gewonnen. Het is de vraag of de kersverse nieuwe trainer John van ’t Schip Ajax wel aan de praat kan krijgen. Wel heeft Ajax naast de wedstrijd tegen Volendam nog een wedstrijd te goed: De gestaakte wedstrijd in de 85ste minuut tegen RKC (Ajax stond toen 2-3 voor). Winnen de Amsterdammers alle twee de wedstrijden dan is Ajax terug te vinden in de middenmoot.  

FC Volendam hoopt met een overwinning donderdagavond Ajax onder zich te houden. Volendam haalde in de eerste zes wedstrijden maar een punt. Maar in de laatste drie wedstrijden wonnen de Volendammers dan wel weer twee keer: thuis tegen FC Utrecht met 1-0 en thuis tegen Excelsior met 3-1. Volendam verloor tot nu toe al zijn vier uitwedstrijden.

Laatste vier edities 

In de laatste vier edities tussen Ajax – FC Volendam ging Ajax er drie keer met de winst vandoor. In 2003 werd het 5-1 voor de Amsterdammers, in 2009 een nipte 2-1 winst en in 2013 in de KNVB Beker versloeg Ajax de Palingboeren met 4-2. De editie van vorig seizoen eindigde daarentegen in een 1-1 gelijkspel. Dat betekende tevens het einde voor Alfred Schreuder als trainer van Ajax. 

Hier de samenvatting van die wedstrijd:

Afwezigen

FC Volendam: Centrumspits Koen Blommestijn is geblesseerd. Wat ook geldt voor Robin Maulun, George Cox en aanvoerder Xavier Mbuyamba.

Ajax: Ajax speelt nog altijd zonder doelman Gerónimo Rulli, die er door een schouderblessure niet bij kan zijn. Ook jongeling Amourricho van Axel Dongen is afwezig door blessureleed en dat geldt hetzelfde voor Jay Gorter en Devyne Rensch. 

Scheidsrechter en Tv-uitzending 

De KNVB heeft scheidsrechter Van den Kerkhof voor de kraker van zondag aangesteld. Hij zal bijgestaan worden door assistent-scheidsrechters Rens Bluemink en Cristian Dobre. De VAR van dienst is Laurens Gerrets. De wedstrijd wordt om 20:00 uur uitgezonden op ESPN 2.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers