Erik ten Hag: “Als Johan Derksen terug kan op tv, kan Overmars terug naar Ajax”

Erik ten Hag sprak in een van zijn laatste interviews als trainer bij Ajax met Het Parool over de innige samenwerking die hij onderhield met Marc Overmars. “Ik heb vaker gezegd: dit kampioenschap is ook zíjn kampioenschap. We hebben deze selectie samen geboetseerd. Ik heb Marc na de wedstrijd tegen Heerenveen ook via app gefeliciteerd met de titel.”

Erik ten Hag: “Als Johan Derksen terug kan op tv, kan Overmars terug naar Ajax.”

Als technisch directeur bij Ajax maakte Overmars zich schuldig aan seksueel grensoverschrijdend gedrag. Hij stuurde onder meer dickpics naar vrouwelijke collega’s. Begin februari stapte Overmars op, maar inmiddels heeft hij alweer een functie in de voetballerij. Als technisch directeur van Royal Antwerp FC. 

Op de vraag of de twee in de toekomst weer samen aan de slag zouden kunnen gaan bij Ajax, antwoordde Ten Hag: “Dat is romantisch denken, maar het is niet uitgesloten.” Hij vindt wel dat er voor Overmars in de toekomst een weg terug zou moeten kunnen zijn. Ten Hag noemt het belangrijk dat er oog is voor de slachtoffers, maar pleit ook voor tweede kansen. “Als Johan Derksen terug kan op tv, kan Overmars terug naar Ajax.”