Gebroeders Van de Kerkhof zien oorzaak voor sterk PSV: "Iedereen zat met zijn gedachten bij hem"

PSV won zaterdagvond in het Goffertstadion met 2-4 van NEC. Vooral in de eerste helft maakten de Eindhovenaren indruk. Zo zagen ook de broers Willy en René van de Kerkhof. Zij denken te weten waar dit aan lag en zijn kritisch op de tegengoals van de ploeg van Ruud van Nistelrooij.

"Iedereen zat met zijn gedachten bij Thijs (Slegers, red)." De voormalig perschef van PSV stierf afgelopen week en voorafgaand aan de wedstrijd was er een indrukwekkende minuut stilte voor hem in Nijmegen. In de twaalfde minuut stond het hele stadion op en applaudisseerden ze voor Slegers. "Misschien dat ze daardoor wel zo goed speelden", zegt René in de Willy en René Podcast van Omroep Brabant. "Nu moeten ze die tweede plaats ook voor hem gaan pakken. Dat heeft hij verdiend", stelt Willy.

Kritisch

Door twee kanonskogels van Oussama Tannane kwam NEC toch weer enigszins in de wedstrijd. René wijst met een beschuldigende vinger naar doelman Joël Drommel: "Bij die eerste goal was hij te laat en zo'n vrije trap mag toch nooit dwars door de muur? Kom op!"

Een dag na de overwinning in Nijmegen, morste Ajax punten in de strijd om de bovenste plekken. Hierdoor staan PSV en Ajax nu gelijk in punten en is alleen het doelsaldo van de Amsterdammers momenteel beter. "We hebben, zoals Van Nistelrooij zegt, twee van onze beste spelers moeten verkopen. Als je dan toch tweede wordt, dan heb je het niet slecht gedaan. En dan moet je de beker natuurlijk ook nog winnen."

Ook interessant