Bravoure bij Heitinga richting Klassieker: "Zondag gaan jullie de zwakte van Feyenoord zien"

Daar waar Feyenoord vanavond nog een Europa League-duel speelt tegen Shakhtar Donetsk, ligt de focus van Ajax al volledig op het onderlinge treffen van de twee Nederlandse topploegen aankomende zondag. Op de persconferentie van de Amsterdammers kijkt John Heitinga met vertrouwen uit naar De Klassieker.

"Arne Slot heeft het goed voor elkaar bij Feyenoord", complimenteert Heitinga zijn collega. "We weten dat ze op twee manieren drukzetten en bereid zijn met veel terug te sprinten. Tegen wie we ook spelen, we moeten minimaal dezelfde arbeid leveren." Tijdens de persconferentie werd de trainer ook gevraagd naar de zwaktes van de tegenstander uit Rotterdam. "Dat gaan jullie zondag zien", reageerde Heitinga met veel branie.

Vanavond zal de trainer van Ajax juichen voor Feyenoord, zo zei hij. "Als ze winnen zal hen dat een flinke boost geven voor zondag. Wanneer ze eruit vliegen zal dat een tikje zijn. Maar dit is De Klassieker, er zijn geen excuses."

Wedstrijd van het jaar

"Als trainer hoef je voor dit soort duels de batterij van je spelers niet op te laden. Het is de wedstrijd van het jaar, ook voor de supporters natuurlijk en dat voelen wij allemaal. Het gaat om de koppositie", weet Heitinga. Bij winst neemt Ajax de eerste plek in de Eredivisie over. Wanneer Feyenoord wint wordt het gat met de Amsterdammers vergroot naar zes punten.