PSG was niet de enige optie voor Ziyech deze winter: 'Hij was ons target'

Hakim Ziyech was in de winter dichtbij een toptransfer naar Paris-Saint Germain, maar zag deze op het allerlaatste moment afketsen. Ook AS Roma had grote interesse in de kunsten van de buitenspeler. Dat onthult technisch directeur Tiago Pinto van de Italianen. Voorwaarde was wel dat Nicolò Zaniolo zou vertrekken naar Bournemouth. Dat gebeurde niet, maar ondertussen is Zaniolo niet meer welkom in Rome en lijkt hij te verkassen naar Galatasaray. Zo blijven Ziyech en AS Roma na deze transferperiode allebei met lege handen achter. 

De Romeinen deden er alles aan om de baltovenaar naar de Italiaanse hoofdstad te halen. 'Hij was ons target', zegt Pinto. 'We spraken met zijn zaakwaarnemers en Chelsea, maar de deal ging uiteindelijk toch niet door. Zaniolo weigerde namelijk het aanbod van Bournemouth.' De doelpuntenmaker in de Conference League-finale tegen Feyenoord vorig jaar gaat nu tekenen in Turkije bij Galatasaray.

Bij Ziyech zal de frustratie na afgelopen transferperiode groot zijn. Chelsea haalde voor ontzettend veel geld de ene naar de andere nieuwe speler binnen. Zo lijkt de Marokkaan, die toch al niet hoeft te rekenen op heel veel speelminuten in Londen, nog verder af te zakken in de pikorde. Chelsea was op Deadline Day zo druk bezig met de inkomende recordtransfer van Enzo Fernández dat de club tot drie keer het verkeerde papierwerk naar Parijs stuurde, waardoor Ziyech zijn droomtransfer uiteindelijk in rook zag opgaan. 

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers