PSV waarschuwt Eredivisie: "Ik denk dat er tussen nu en twee jaar een point of no return is"

Toon Gerbrands maakt zich zorgen over de toekomst van het Nederlandse voetbal. Volgens de algemeen directeur van PSV worden de verschillen tussen de Eindhovenaren en Ajax en de rest van de Eredivisie alleen maar groter, tenzij er niet snel iets gebeurt. 

"Het is tijd voor een echte doorbraak. Er moet iets gebeuren", zegt Gerbrands in gesprek met Voetbal International. "Ik denk dat er tussen nu en twee jaar een point of no return is. Als we niks doen worden de verschillen tussen de top-twee, -drie en de nummer zeventien en achttien steeds groter. Dan zeggen ze: Maar jullie krijgen steeds meer geld. Maar wij hebben ook moeten investeren en zaken moeten oplossen. Wij willen de bedrijfstak meetrekken, maar dan stuit je op dit soort toestanden."

Gerbrands vindt dat 'de onderkant' van de Eredivisie zich niet druk genoeg maakt over deze ontwikkeling. Zeker nadat er geen akkoord kwam over het afschaffen van kunstgras op het hoogste niveau in Nederland. "Twee dingen waren voor ons hard: de Jong teams in de Keuken Kampioen Divisie en het kunstgras eruit. Daar hadden we heel veel geld voor over. Wij hebben internationaal in dezelfde positie gezeten als de kleine clubs nu in de Eredivisie. Je zou verwachten dat de onderkant van de Eredivisie zou meedenken met ons. Wij hoefden geen geld weg te geven, we hoefden niets te doen."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers