Kwalificatieduel Marokko uitgesteld vanwege aardbeving, voetbalwereld leeft massaal mee

De kwalificatiewedstrijd tussen Marokko en Liberia voor de Afrika Cup van zaterdagavond gaat niet door vanwege de aardbeving in Marokko. Dat heeft de RMFF, de voetbalbond van Marokko, in overleg met de Afrikaanse Voetbal Confederatie besloten.

Het Noord-Afrikaanse land werd vrijdagavond rond 23.00 uur lokale tijd getroffen door een zware aardbeving met een kracht van 6,8 op de schaal van Richter. In de omgeving van Marrakech was de beving op zijn sterkst. "Zeker 820 mensen zijn om het leven gekomen. Volgens het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse Zaken zijn er ook meer dan 672 gewonden", schrijft de NOS.

"De RMFF maakt bekend dat de wedstrijd van deze zaterdag op een later moment gespeeld zal worden. Dit besluit is genomen in overleg met de Confederation of African Football (CAF). De nationale voetbalfamilie zendt zijn oprechte condoleances en sympathie aan de families van de slachtoffers en wenst de gewonden een spoedig herstel toe", zo valt te lezen in een verklaring van de RMFF. Het is nog niet bekend wanneer het duel wordt ingehaald.

Op sociale media stromen de steunbetuigingen binnen. Clubs als FC Barcelona en Paris Saint-Germain leven mee met de slachtoffers. Ook de KNVB staat stil bij de ramp in Marokko.