Voorbeschouwing speelronde 6 Eredivisie: Dit staat er op het spel

Speelronde 6 van de Eredivisie werd afgetrapt met een wedstrijd tussen PEC Zwolle en AZ (1-2), terwijl PSV de speelronde afsluit op bezoek bij Fortuna Sittard. Ajax wacht een treffen in Deventer tegen Go Ahead Eagles en Feyenoord hoopt zich te herpakken tegen NAC Breda. Dit is wat je moet weten over speelronde 6 van de Eredivisie. 

Zaterdag 21 september

FC Utrecht trapt de zaterdag af met een thuiswedstrijd tegen Willem II. En de club doet dat met vertrouwen; FC Utrecht won 13 van zijn laatste 14 thuiswedstrijden tegen Willem II in de Eredivisie, inclusief de laatste drie ontmoetingen. De enige uitzondering was een 0-1 nederlaag in januari 2019.  RKC Waalwijk treft Sparta Rotterdam en won slechts 1 van de laatste 10 Eredivisie-duels tegen Sparta (1-0 op 23 oktober 2021, met een late kopbal van Michiel Kramer).

Claim €77 aan Free Bets en meer

Go Ahead Eagles treft Ajax en kan vertrouwen tanken uit het verleden: Ajax won slechts 1 van zijn laatste 6 Eredivisie-wedstrijden tegen Go Ahead Eagles (W1-G4-V1), met een 2-3 overwinning in januari 2024. NEC en Heracles Almelo sluiten de zaterdag af met een treffen in Nijmegen. Heracles hoopt dit keer op een beter resultaat, zo won het slechts 2 van zijn 14 Eredivisie-uitwedstrijden bij NEC (W2-G3-V9). 

Zondag 22 september

De derby van het Noorden tussen SC Heerenveen en FC Groningen is de eerste wedstrijd van zondag 22 september. In de Eredivisie speelden de teams 57 keer tegen elkaar. Heerenveen won 28 keer, Groningen 12 keer, en 17 keer eindigde het in een gelijkspel. Feyenoord hoopt op herstel tegen NAC Breda en verloor slechts één van de 50 thuiswedstrijden tegen de club uit Breda.

Claim €77 aan Free Bets en meer

Almere City trof FC Twente nog maar één keer in de Eredivisie; Twente won met 1-4, na een 0-0 ruststand. Fortuna Sittard en PSV sluiten speelronde 6 af met een wedstrijd in Sittard. PSV is al 18 officiële wedstrijden ongeslagen tegen Fortuna (inclusief een bekerduel), met 15 overwinningen en 3 gelijke spelen. Bekijk het complete programma van speelronde 6.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers