Feyenoord pakte dit seizoen al deze bizarre records in Europa...

Feyenoord is bezig met een fantastische Conference League-campagne. Nadat er afgelopen donderdagavond met 3-2 werd gewonnen van Marseille, staan de Rotterdammers met één been in de finale. De ploeg van Arne Slot heeft dit seizoen meerdere records neergezet. Een kijkje naar de geweldige statistieken van Feyenoord in Europa dit seizoen.

Meeste overwinningen in Europa

De Rotterdammers begonnen al in juli aan de Conference League. Feyenoord speelde namelijk drie voorrondes, tegen FC Drita, FC Luzern en IF Elfsborg. In totaal werden er al zeventien Europese wedstrijden gespeeld door de club uit Rotterdam, waarvan er twaalf werden gewonnen. Dit is het meeste van alle 237 ploegen die dit seizoen in Europa speelden. FK Bodø/Glimt staat op de tweede plek met elf overwinningen. Echter liggen de Noren er al uit, evenals plek drie FC Kopenhagen met tien gewonnen duels. Feyenoord eindigt dit seizoen hoe dan ook op de eerste plek als het gaat om overwinningen, want van de ploegen die momenteel nog in Europa spelen kan alleen Liverpool nog dichtbij komen. De Engelse ploeg staat op negen overwinningen met nog maximaal twee wedstrijden te spelen.

Punten gepakt in Europa

Feyenoord mag zich, als het gaat om gepakte punten, ook mengen in een mooi rijtje ploegen. Alleen Liverpool (30) en Manchester City (27) staan boven de Rotterdammers, die tot nu toe 26,5 punt hebben gepakt. Bayern München staat op de vierde plek met 26 punten. Een mooie statistiek voor de ploeg van Slot.

Verschil in coëfficiënt ten opzichte van vorig seizoen

De Rotterdamse club begon dit seizoen met ongeveer 22.000 punten en staat nu op 39.000 punten, een stijging van 17.000 punten. Al hebben bijna alle Nederlanders ploegen hun punten verbeterd, is het aantal van Feyenoord het meeste omhoog gegaan. Vitesse pakte 10.000 punten meer, AZ 6.000 en PSV 3.000 punten. Ajax ging door de uitschakeling in de achtste finale van de Champions League geen punt omhoog.