Wie is Madi Monamay, de talentvolle verdediger die PSV graag wil?

Madi Monamay moet het nieuwe talent van PSV worden, zo klinken de recente geluiden. Maar wie is deze talentvolle verdediger precies? Voetbalflitsen stelt Monamay voor!

Wie is Madi Monamay?

Madi Monamay Nsosemo is een veelzijdige verdediger van 1,85 meter lang en is rechtsbenig.

Waar en wanneer is Madi Monamay geboren?

Op 6 april 2006 wordt Madi Monamay geboren in België. Hij start zijn carrière als voetballer in de jeugdopleiding van Tienen-Hageland. Later is hij ook nog actief in de opleidingen van             KV Woluwe-Zaventem en Oud-Heverlee Leuven.

Wat is de afkomst van Madi Monamay?

Geboren is België, komt Madi Monamay uit voor de diverse nationale jeugdelftallen van België. Zo heeft de verdediger al interlands voor de Onder-16 tot en met Onder-19 achter zijn naam staan.

Waar speelt Madi Monamay?

In de zomer van 2022 verwelkomde Bayer Leverkusen in Madi Monamay een nieuw talent. De tiener kwam over uit de jeugd van KRC Genk, waar hij sinds 2019 in actief was.

Op welke positie speelt Madi Monamay?

Madi Monamay kan uit de voeten als centrale verdediger, zowel links als rechts, en speelt als verdedigende middenvelder.

Wat zijn de statistieken van Madi Monamay?

Madi Monamay wacht nog op zijn debuut in het eerste van Bayer Leverkusen. Wel zat hij op 27 mei 2023 al eens bij wedstrijdselectie van Bayer, maar kwam tegen Bochum (3-0) niet in actie. In de Onder-19 van de club is hij goed voor vijf assists in 54 optredens, waaronder in de Youth League.

Wat is Madi Monamay waard?

Door zijn leeftijd van achttien jaar, heeft Madi Monamay nog geen geschate marktwaarde. Wel heeft de verdediger nog een contract tot medio 2025 in Leverkusen.

Toont PSV interesse in Madi Monamay?

PSV zou 'verwoede pogingen' ondernemen om Madi Monamay naar Eindhoven te halen, zo weet het ED.  In de winter van 2024 kon de verdediger nog op huurbasis naar De Graafschap, maar zag toen een overstap naar Nederland niet zitten.

Feyenoord-doelman vertrekt