Voorbeschouwing Feyenoord - AZ: Alles wat je moet weten!

Feyenoord hoopt zondag de kans op de landstitel in leven te houden tegen AZ. De ploeg van Arne Slot kende een moeizame start van de competitie met twee gelijke spelen tegen Fortuna Sittard (0-0) en Sparta Rotterdam (2-2). Tegen FC Twente werd er ook nog met 2-1 verloren waardoor de Feyenoorders nu met zeven punten achter koploper PSV staat. Dit is alles wat je moet weten over de wedstrijd!

Prestaties dit seizoen en belangen  

Feyenoord staat vierde en hoopt met een overwinning in het spoor te blijven van koploper PSV. De Rotterdammers begonnen het seizoen dus met twee teleurstellende gelijke spelen, maar vervolgens werd er wel zeven keer op rij gewonnen in de Eredivisie. Toch verloor Feyenoord vervolgens van FC Twente waardoor Feyenoord nu op 26 punten staat met zeven punten achter de Eindhovenaren.  

AZ hoopt zaterdag na het gelijkspel in Rotterdam tegen Excelsior weer de volledige drie punten te pakken. Zo staan de Alkmaarders gedeelte tweede met FC Twente en Feyenoord met 26 punten. Ook wil AZ zich revancheren van het 1-4 verlies tegen Aston Villa in de Europa League.

Laatste vier edities 

In de laatste vier Eredivisie-edities ligt het in evenwicht tussen de twee top teams van de Eredivisie. Zo verloren de Rotterdammers in 2018/2019 met 0-3 van AZ. In het seizoen 2019/2020 won AZ wederom in De Kuip. Dit keer met 2-3. In de laatste twee edities trok Feyenoord daarentegen aan het langste eind. In het seizoen 2020/2021 wonnen de Rotterdammers met 1-0 van AZ en het seizoen daarna werd het 2-1 voor de Feyenoorders.

Hier de samenvatting van die spannende wedstrijd vorig seizoen:

Afwezigen 

Feyenoord: Alleen Yankuba Minteh is er zondag definitief niet bij door een hamstringblessure.

AZ: Bij AZ ligt alleen Mees de wit eruit door een blessure. 

Scheidsrechter en Tv-uitzending 

De KNVB heeft scheidsrechter Danny Makkelie voor de wedstrijd aangesteld. Makkelie krijgt dit weekend hulp van assistenten van Hessel Steegstra en Jan de Vries. Jochem Kamphuis is de VAR van dienst. De wedstrijd wordt om 16:45 uur uitgezonden op ESPN 2.

Programma Feyenoord komende week, maanden

Tegen wie speelt Feyenoord de komende periode. Op deze voetbalkalender vind je het volledige overzicht. Het programma voor en na de winterstop, de Europese wedstrijden, alles.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers