Sneijder hekelt Ajax en is toch kritisch op vriend Heitinga

Wesley Sneijder heeft zich bij Veronica Offside uitgelaten over de situatie bij Ajax. De Amsterdamse club verloor afgelopen zondag de bekerfinale van PSV (1-1, PSV w.n.s.) en het is nog altijd onduidelijk wie er volgend seizoen voor de groep staat in de hoofdstad. Volgens Sneijder heeft zijn vriend John Heitinga niet genoeg laten zien om aan te blijven.

"John is een goede vriend van mij, daarom is het moeilijk om kritisch te zijn, maar het moet wel. Sinds hij is ingestapt is er eigenlijk weinig veranderd. Hij is op dezelfde voet verder gegaan als Alfred Schreuder", stelt Sneijder. "Het is niet genoeg. Europees zijn ze uitgeschakeld door die Duitsers (Union Berlin, red), het kampioenschap is weg, de bekerfinale werd verloren en de tweede plek wordt nog lastig voor ze."

Duidelijkheid

Toch is dat niet alleen de schuld van de trainer, vindt Sneijder. De club is minstens zo verantwoordelijk voor de beroerde situatie waarin de Amsterdammers verkeren: "Sinds hij is aangesteld als hoofdtrainer is hij nog geen moment bescherm door iemand van de club. Niemand die voor de camera zegt dat ze een traject ingaan met Heitinga. Duidelijke taal. Wat ze hebben gedaan, dat kan toch niet? Ze hebben die jongen kapot gemaakt."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers