Ronald Koeman spreekt over contact met PSV en sloot terugkeer uit

Ronald Koeman heeft te kennen gegeven dat hij informeel contact heeft gehad met PSV. De ex-bondscoach van Oranje gaf aan 'via-via' te hebben gesproken met PSV. Het contact vond nog voor de bekendmaking van het vertrek van Roger Schmidt plaats.

Koeman was te gast bij de talkshow HLF8 waar hij met presentator Johnny de Mol over zijn toekomst praatte. Eerder dit seizoen moest Koeman vertrekken bij FC Barcelona en zit sindsdien zonder club. Eerder gaf Koeman al aan voorlopig niet terug te keren bij Camp Nou. Wel staat Koeman open voor een terugkeer bij het Nederlands Elftal. Daarnaast werd de oefenmeester genoemd als mogelijke opvolger van Schmidt bij PSV. Voordat bekend werd dat de Duitser zou vertrekken bij PSV, had de club al contact met Koeman. "Toen was het nog niet bekend dat Schmidt zou vertrekken. Of ik bij een eventueel vertrek van de trainer op de shortlist wilde staan. Ik heb toen gezegd dat ik dat niet wilde."

Koeman naar Ajax?

Of Koeman de zeer waarschijnlijke vertrekkende Erik ten Hag bij Ajax op gaat volgen, is ook niet aan de orde. "Nee, nee, dat trekt mij niet." Koeman liet wel weer blijken open te staat voor een terugkeer bij Oranje. "Het zou wel logisch zijn, ja. Hoe groot de kans is? Het heeft helemaal geen zin om procenten te noemen, maar ik denk wel dat de kans aanwezig is."