KNVB besluit eerbetoon te houden ter nagedachtenis van Neeskens

Ter nagedachtenis van Johan Neeskens, die zondag overleed op 73-jarige leeftijd, heeft de KNVB een eerbetoon aangekondigd. Tijdens de aanstaande nationale duels van Oranje zal er een minuut stilte gehouden worden. Dit zal ook gebeuren tijdens de eerstvolgende speelronde van de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en de Azerion Vrouwen Eredivisie. 

Eerbetoon aan een legende

Oranje zal op vrijdag 11 oktober aantreden tegen Hongarije in de UEFA Nations League. Voorafgaande aan het fluitsignaal zal er eerst een minuut stilte zijn voor Neeskens. Wanneer de Eredivisie weer hervat wordt na de interlandperiode zal er ook in alle stadions één minuut stilte zijn. De KNVB heeft aangegeven dat clubs zelf mogen beslissen of er met rouwband gespeeld wordt. Voor amateurclubs geldt dat zij op eigen initiatief mogen stilstaan bij het overlijden. 

Icoon van het Nederlandse voetbal

Johan Neeskens wordt door velen beschouwd als een icoon. Hij kwam gedurende zijn profcarrière uit voor onder anderen Ajax en FC Barcelona. Hij speelde in totaal 49 interlands voor Oranje, met als hoogtepunten zilver op de WK's van 1974 en 1978. 

Meer weten over de voormalig middenvelder? Hier lees je alles over Johan Neeskens.  

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers