Voorbeschouwing PSV - Fortuna Sittard: Alles wat je moet weten!

PSV is dit jaar misschien wel de voornaamste kandidaat voor de landstitel. De ploeg van Peter Bosz kende een moeiteloze start van de competitie en bereikte voor het eerst in jaren de Champions League. Daarnaast zijn ook de aankopen Noa Lang, Sergiño Dest en Jerdy Schouten aanwinsten gebleken. Zaterdag hopen de Eindhovenaren de foutloze start door te zetten tegen Fortuna Sittard. 

Prestaties dit seizoen en belangen

PSV hoopt met een overwinning de koppositie in de Eredivisie te behouden. De Eindhovenaren zijn dit seizoen in Nederland nog niet in de problemen gekomen in de tot nu toe acht gespeelde wedstrijden. Ook in het Philips Stadion wint PSV al zijn vier wedstrijden. Fortuna Sittard hoopt daar zaterdag 18:45 uur verandering in te brengen. De ploeg van Danny Buijs begon uitstekend aan het seizoen met negen punten uit vijf wedstrijden. Vervolgens verloor Fortuna drie wedstrijden achter elkaar: tegen Go Ahead Eagles met 3-0, van AZ met 4-1 en van FC Twente 0-3, waardoor Fortuna nu negende staat. De Limburgers hopen tegen PSV de slechte reeks te beëindigen met een resultaat dat ze weer dichter bij een Europese play-offs plaats brengt.

Laatste vier edities

In de laatste vier Eredivisie-edities won PSV ze allemaal. In 2019 wonnen de Eindhovenaren met maar liefst 5-0. In het seizoen 2020/2021 verliep het lastiger met een 2-0 overwinning. Het seizoen daarna haalden de mannen van Roger Schmidt uit met wederom een 5-0. De laatste editie verliep weer moeizamer met een stroeve 2-1 overwinning. Mede door een prachtig doelpunt van Xavi Simons werd Fortuna Sittard uiteindelijk toch verslagen. 

Afwezigen

PSV: Lang kampt met hamstringklachten waardoor hij tegen Sparta Rotterdam in de eerste helft het veld moest verlaten. Lang is er sowieso niet bij zaterdagavond. Ook Malik Tillman is een twijfelgeval voor zaterdag. Mauro Júnior en Armando Obispo zijn op de weg terug en hopen in een oefenduel hun minuten mee te pakken. Maar zij zullen er hoogstwaarschijnlijk niet bij zijn tegen Fortuna Sittard. 

Fortuna Sittard: Aan de kant van Fortuna Sittard zijn er ook wat twijfelgevallen. Zo is linksback Mitchell Dijks een twijfelgeval en was hij er in de laatste wedstrijd tegen FC Twente al niet bij. Er wordt gekeken of Dijks wel aanwezig kan zijn op het veld in Eindhoven. Ook smaakmaker Alen Halilovic is met een voetblessure een twijfelgeval. Dat zou een aderlating zijn voor Danny Buijs aangezien de Kroaat Fortuna bij de hand nam in de eerste wedstrijden van het seizoen. Mouhamed Belkheir ontving rood in de wedstrijd tegen FC Twente en moet de wedstrijd tegen PSV met een schorsing uitzitten. 

Scheidsrechter en Tv-uitzending

De KNVB heeft scheidsrechter Rob Dieperink voor de wedstrijd van zaterdag aangesteld. Hij zal bijgestaan worden door assistent-scheidsrechters Rens Bluemink en Freek Vandeursen. De vierde official is er in de persoon van Evert Gerrits. De VAR van dienst is Allard Lindhout en hij wordt geholpen door AVAR Frans Ozinga. De wedstrijd wordt uitgezonden op ESPN 2.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers