5 Eredivisie-transfers die deze zomer wel eens plaats kunnen vinden

Het seizoen 2021-22 is ten einde en de kaarten zijn verdeeld. Nu is het aan trainers en directieleden om vooruit te kijken en de selecties voor aankomend voetbalseizoen vorm te geven. Dit zijn de transfers die deze zomer wel eens plaats kunnen vinden. De vijf meest hardnekkige geruchten op een rij. 

Steven Bergwijn van Tottenham Hotspur naar Ajax

Tottenham Hotspur nam Steven Bergwijn in januari 2020 voor 30 miljoen euro van PSV. Het huwelijk tussen de Londenaren en de Oranje international is nog niet gelukkig gebleken. Bergwijn komt weinig aan spelen toe in de Premier League en wordt al geruime tijd in verband gebracht met een overstap naar Ajax. Vrijdag kwam namelijk het nieuws naar buiten dat de Amsterdammers zich opnieuw hebben gemeld. Bergwijn speelde tot zijn dertiende in de jeugd bij de Amsterdammers en het lijkt erop dat de aanvaller deze zomer weer terugkeert naar Ajax.

Riechedly Bazoer van Vitesse naar Feyenoord

Riechedly Bazoer was ooit dé grote belofte. De verdediger annex middenvelder haalde de woede van menig PSV-fan op de hals toen hij op zestienjarige leeftijd naar Ajax vertrok. In Amsterdam brak hij door, maar vertrok hij door onenigheid met toenmalig trainer Peter Bosz. Via omzwervingen kwam hij weer in de Eredivisie terecht. Hier leefde hij in dienst van Vitesse weer op. Bazoer is transfervrij en wordt nu in verband gebracht met een transfer naar Feyenoord.

Vinicius Souza van SK Lommel naar PSV

PSV houdt serieus rekening met een vertrek van Ibrahim Sangaré. In de zoektocht naar een vervanger lijken de Eindhovenaren uit te zijn gekomen bij de Braziliaan Vinicius Souza. De middenvelder kwam afgelopen seizoen op huurbasis uit voor KV Mechelen en speelde 27 wedstrijden. Vinicius Souza maakte in 2020 voor 2,5 miljoen de overstap van Flamengo naar SK Lommel. Hij tekende daar een contract tot medio 2025.

Jürgen Locadia van VfL Bochum naar NEC

Wellicht het meest opmerkelijke gerucht, maar meerdere bronnen maakte melding van contact tussen ex-PSV'er Jürgen Locadia en NEC. De aanvaller vertrok in januari 2018 voor 17 miljoen euro naar Brighton. Hij kwam tussentijds nog op huurbasis uit voor Hoffenheim en het Amerikaanse FC Cincinnati. In januari 2022 vertrok hij transfervrij naar VfL Bochum. Nu, in de zomer van 2022, is Locadia opnieuw transfervrij en behoort een terugkeer naar de Eredivisie tot de opties van de spits.

Jasper Cilessen van Valencia naar Ajax

Door het vertrek van André Onana en het feit dat Pasveer en Stekelenburg beiden op leeftijd zijn, is Ajax op zoek naar een doelman. Meerdere namen werden genoemd, maar volgens Spaanse media lijken de Amsterdammers te zijn uitgekomen bij oud-Ajacied Jasper Cillessen. De Oranje-goalie begon zijn carrière bij NEC waarna hij in 2011 voor 3 miljoen euro de overstap maakte naar Ajax. In 2016 verkochten de Amsterdammers hem voor 13 miljoen euro aan Barcelona. In Spanje kwam Cillessen niet altijd aan spelen toe. Hij streek in 2019 neer bij Valencia, maar kwam afgelopen seizoen maar tot 17 optredens. Een transfer naar Ajax met het oog op meer speelminuten is dus geen gekke stap voor de doelman.

Feyenoord-doelman vertrekt