PSV heeft derde zomeraankoop binnen; Mwene gepresenteerd

Philipp Mwene (27) is na Joël Drommel (FC Twente) en André Ramalho (Red Bull Salzburg) de derde zomeraankoop van PSV. Inmiddels hebbben de Eindhovenaren hem ook gepresenteerd.

De Oostenrijkse vleugdverdediger, die zowel aan de linker- als rechterkant uit de voeten kan, komt over van FSV Mainz.  Hij wordt de back-up van Philipp Max en Jordan Teze.

PSV betaalt geen transfersom voor Mwene, omdat zijn contract bij Mainz afliep. Mwene speelde naast Mainz voor VfB Stuttgart en FC Kaiserslautern en kwam afgelopen seizoen tot twintig optredens in de Bundesliga. 

Spelerspaspoort Phillipp Mwene, profiel, leeftijd, geboortedatum

Phillipp Mwene spelerspaspoort psv, mainz, transfervrij

Reactie Mwene op transfer naar PSV

“De eerste indruk die ik van PSV heb gekregen is enorm goed”, zegt Mwene in een eerste reactie. “Het stadion en de trainingsfaciliteiten zien er fantastisch uit. PSV is een grote club, die veel prijzen heeft gewonnen en ieder jaar strijdt om de titel. Naar die uitdaging was ik op zoek. Op het veld zal ik alles geven. Ik ben multifunctioneel en speel waar de coach denkt me het best te kunnen gebruiken. Ik kijk ernaar uit om onderdeel te zijn van deze club.”

Technisch directeur John de Jong over aankoop Mwene

“Phillipp is een multifunctionele speler, die zowel rechts als links in de verdediging en op het middenveld uit de voeten kan. Hij heeft afgelopen seizoen nagenoeg alles bij Mainz gespeeld en voegt de mogelijkheid om meer te variëren aan onze selectie toe. Met zijn 27 jaar zit Phillipp in de bloei van zijn carrière en hij heeft getoond zich staande te kunnen houden in één van de sterkste competities van Europa”

Vriendin van Philipp Mwene 

Philipp Mwene komt niet alleen naar Eindhoven. Zijn vriendin Natalie komt met hem mee.  Foto's van de vriendin van Philipp Mwene

Video, beelden interview met Mwene

Feyenoord-doelman vertrekt