Perez en Vink zien Ajax-dissonant: "Hou alsjeblieft op, ga je eerst ontwikkelen”

Kenneth Taylor heeft het lastig bij Ajax. De middenvelder was na de wedstrijd tegen sc Heerenveen het mikpunt van kritiek. Ook de ESPN-analisten Kenneth Perez en Marciano Vink waren bij ESPN kritisch op het optreden van Taylor.

Taylor werd in de met 4-1 gewonnen wedstrijd tegen Heerenveen na een uur spelen naar de kant gehaald voor Silvano Vos. Dat had volgens Vink een positieve invloed op het spel van de Amsterdammers: “Ajax kreeg meer controle, waardoor er niet weer grote afstanden ontstonden. “Op een gegeven moment kon Heerenveen er zo doorheen lopen”, merkte Vink op bij ESPN.

“Hij mist….”

Vink ziet dat Taylor nog lang niet compleet is als nummer acht: “Bij Jong Oranje speelt hij veel op tien. Daar is hij goed, in combinatie met Brian Brobbey. Op die acht-positie mist hij het gogme om die vijf tot tien meter aan te sluiten, om kort op iemand te zitten en om die gozer niet te laten draaien. Hij is een fantastische voetballer, maar hij mist het gif.”

Perez hoopt dat het kwartje gaat vallen: “Hij heeft wel veel loopvermogen. Het begint ermee dat je dat in je hebt om het te kunnen doen. Hij is nog jong en moet van alles nog leren. Ik hoorde hem van de week zeggen dat hij een leider wil zijn… Hou alsjeblieft op. Ga je eerst ontwikkelen.”

Ook interessant