Mike Verweij dropt bommetje over aanstaand Ajax-vertrek: "Hij is op weg naar de uitgang"

Noussair Mazraoui staat voor een vertrek bij Ajax, zo meldt Mike Verweij in de podcast Kick-Off van De Telegraaf. De 23-jarige rechtsback heeft bij Ajax een contract tot de zomer van 2022 en dus staan de Amsterdammers deze zomer op een kruispunt: verkopen of verlengen. 

Mazraoui op weg richting uitgang bij ajax

De kans dat Mazraoui zijn contract bij Ajax verlengt, is door corona klein. De tijd van megasalarissen is bij Ajax wel een beetje voorbij, zo meldt Verweij: "Mazraoui is op weg naar de uitgang. Hij heeft dezelfde zaakwaarnemer als Hakim Ziyech, die een van de grootverdieners was in Amsterdam. Maar de tijd van de megasalarissen is door corona voorbij. Natuurlijk zal Ajax sommige spelers alsnog veel blijven betalen, maar in sommige contractonderhandelingen wordt nu wel gezegd: tot hier en niet verder. Als je er dan niet uitkomt, is verkopen het beste. Ik denk dat Ajax er best uit wil komen met Mazraoui, maar niet voor de bedragen die nu op tafel liggen."

Ook Perr Schuurs zou wel eens kunnen vertrekken bij Ajax. Voor een goed bedrag mag ook hij weg: "Als voor hem een goede prijs voor wordt betaald, dan is hij weg. Hetzelfde gold eigenlijk voor Kjell Scherpen. Daar zagen ze in principe op termijn wel een speler voor Ajax 1 in. Maar wat Schuurs betreft zou ik de hoop nog niet helemaal opgeven." Eerder meldde De Telegraaf al dat deze zeven spelers op de nominatie staan om bij Ajax te vertrekken...