LIVEBLOG: Al het laatste nieuws op Deadline Day

Dinsdag 31 augustus is de laatste dag van de transfermarkt. Ook wel bekend als Deadline Day. In deze liveblog volgen wij gedurende de dag alle laatste ontwikkelingen.

12:11

DONE DEAL: Viergever vertrekt bij PSV

PSV heeft afscheid genomen van Nick Viergever. De centrale verdediger stond in de belangstelling van Feyenoord, maar vertrekt uiteindelijk naar Duitsland. Daar gaat Viergever spelen voor Greuther Fürth.


12:07

FC Barcelona maakt rugnummer Messi-opvolger bekend

Na het vertrek van Lionel Messi naar Paris Saint-Germain bleef de vraag wie nu het iconische rugnummer zou gaan dragen. Waar meerdere clubs in Europa een rugnummer niet meer gebruiken, denk aan rugnummer drie bij AC Milan voor Pablo Maldini, is dat in Spanje niet toegestaan. Daar moeten clubs de eerste 25 rugnummers toewijzen aan spelers. Ansu Fati is de gelukkige die met rugnummer 10 mag spelen.


11:32

DONE DEAL: Kerk vertrekt naar Lokomotiv Moskou

Gyrano Kerk is de nieuwste aanwinst van Lokomotiv Moskou. De aanvaller van FC Utrecht nam zondag al afscheid van zijn ploeggenoten en is nu officieel vertrokken. In Moskou gaat de buitenspeler spelen met rugnummer zeven. Met zijn transfer naar Lokomotiv is Kerk de eerste Nederlandse speler in dienst van de club.


09:30

IN BEELD: de beste Eredivisie transfers op deadlineday

Nu deadlineday achter ons ligt, hebben wij van Voetbalflitsen.nl de beste transfers van de dag uit de Eredivisie op een rijtje gezet.


03:34

DONE DEAL: Barça maakt sensationele transfer Luuk de Jong bekend

Luuk de Jong mag zich speler van FC Barcelona noemen. De oud-spits van PSV maakt op huurbasis de overstap van Sevilla naar Barça. Tegelijkertijd neemt Barcelona afscheid van Antoine Griezmann, die terugkeert bij Atlético Madrid.


23:53

DONE DEAL: Lille heeft Gudmundsson binnen

Daar is dan toch nog de transfer van Gabriel Gudmundsson naar Lille. De verdediger van FC Groningen moest lang wachten op zijn overstap en lijkt die zeven minuten voor het sluiten van transferperiode te pakken.


23:46

DONE DEAL: Arsenal heeft beet met Tomiyasu

Arsenal was op de laatse dag van de transferperiode druk bezig met het binnehalen van Takehiro Tomiyas. Een kwartier voor het sluiten van de window heeft het de komst wereldkundig gemaakt.


23:30

Laatste half uur van de deadlineday aangebroken

De laatste dertig minuten van de zomerse transferperiode is ingegaan. 


22:58

'FC Groningen zwijgt over status vertrek Gudmundsson'

Met nog slechts een uurtje op de klok voor de sluiting van de transferperiode, is er nog altijd geen duidelijkheid over het vertrek van Gabriel Gudmundsson. De linksachter was bezig met een overgang naar Lille, maar wacht nog altijd op groen licht.


22:32

DONE DEAL: PEC Zwolle haalt Redan terug naar de Eredivisie

Daishawn Redan maakt de overstap naar PEC Zwolle. Op de Instagram-pagina van Redan was eerder al te zien dat hij zijn nieuwe club is gaan volgen. Redan maakte in zomer van 2019 de overstap van Chelsea naar Hertha. In 2020 speelde de spits op huurbasis voor FC Groningen.


22:17

DONE DEAL: Feyenoord maakt komst Dessers wereldkundig

Arne Slot heeft er een nieuwe spits bij. Cyriel Dessers maakt op huurbasis de overstap naar Feyenoord.


22:11

DONE DEAL: Groningen heeft nieuwe middenvelder binnen

FC Groningen heeft de komst van Daleho Irandust wereldkundig gemaakt. De transfer ging al in de lucht en is nu officieel. Irandust komt over van BK Häcken.


21:47

DONE DEAL: Willem II huurt Griekse aanvaller Kampetsis

Argyris Kampetsis is de nieuwe aanvaller van Willem II. De Griek komt op huurbasis over van Panathinaikos. In Tilburg treedt de Griek in de voetsporen van landgenoten Vangelis Pavlidis en Marios Vrousai.


21:26

'Solskjaer houdt vertrek Donny van de Beek tegen'

Donny van de Beek had op minuten kunnen rekenen bij Everton. Desalniettemin hield Manchester United-coach het tijdelijke vertrek tegen. Van de Beek zou zijn zinnen hebben gezet op een vertrek, maar mag niet weg uit Manchester.


20:52

DONE DEAL: PSV-aanwinst Carlos Vinícius krijgt rondleiding in Philips Stadion

Volgens PSV-watcher Rik Elfrink heeft Carlos Vinícíus al een rondleiding gekregen door het Philips Stadions. Dat onthulde Elfrink in de Transfer Deadline Day-livestream van FC Afkicken


20:41

Fortuna Sittard geeft Rota transfervrije status

De wegen van Fortuna Sittard en Lazaros Rota scheiden per direct. In Sittard had de Griek nog een contract tot medio 2023. Met het aantrekken van Ivo Pinto en Mickaël Tirpan had Rota een te maken met veel concurrentie, waardoor het volgens Fortuna de beste keuze was om te kijken naar een nieuwe uitdaging. 


20:33

'FC Barcelona gaat vol voor Luuk de Jong, Griezmann naar Madrid'

Luuk de Jong zou in Barcelona de vervanger moeten worden van Antoine Griezmann. De laatstegenoemde staat op het punt terug te keren bij Atlético Madrid. In de zoektocht naar een nieuwe spits zou Ronald Koeman de naam van De Jong hebben laten vallen. 


20:21

'Naam linksachter valt bij Feyenoord, maar mag niet vertrekken'

In de zoektocht naar een nieuwe linksachter zou Feyenoord uit zijn gekomen bij Domagoj Bradarić. Echter wil zijn club Lille hem niet laten gaan.


20:19

Tagliafico ziet geen club toehappen en blijft bij Ajax 

Een vertrek van Nicolás Tagliafico uit Amsterdam gaat niet gebeuren. De linksachter krijgt zijn transfer niet te pakken en blijft daardoor bij Ajax.


20:11

'Feyenoord rond met Dessers, club wil optie tot koop'

Feyenoord gaat zich in de laatste fase van de transferperiode versterken met Cyriel Dessers. De Rotterdammers zouden in de onderhandelingen aan hebben gegeven een optie tot koop te willen. 


19:51

DONE DEAL: FC Emmen huurt aanvaller Slor van Groningen

Kian Slor maakt op huurbasis de overstap van FC Groningen naar FC Emmen. De spits kwam afgelopen seizoen vijf keer in actie voor FC Groningen en nu mag de 19-jarige aanvaller ervaring opdoen in de KKD.


19:31

'Verwachting dat er niks meer gaat gebeuren bij Ajax'

Ajax-watcher Freek Jansen verwacht dat er geen transfers meer gaan plaatsvinden bij Ajax. Met nog een aantal uur over is het stil rondom Amsterdam.


19:16

DONE DEAL: FC Twente verhuurd Van Leeuwen aan Almere City

Thijs van Leeuwen maakt dit seizoen af bij Almere City. De KKD-club huurt de buitenspeler van FC Twente en hoopt dat hij zijn bijdrage kan leveren aan de doelstellingen.


19:06

DONE DEAL: SC Heerenveen huurt middenvelder Madsen

SC Heerenveen heeft de gewilde middenvelder binnen. De 21-jarige Nicolas Madsen komt op huurbasis over van FC Midtjylland.


19:02

DONE DEAL: Giakoumakis verruilt VVV-Venlo voor Celtic

Giorgios Giakoumakis heeft zijn transfer te pakken. De topscorer van vorig Eredivisieseizoen verkast naar Celtic. Daar heeft de Griekse spits zijn handtekening onder een vijf-jarig contract gezet.


18:35

DONE DEAL: Willem II neemt Ringo Meerveld over van FC Den Bosch

Willem II laat ook van zich horen. 5,5 uur voor de transferdeadline hebben de Tilburgers Ringo Meerveld gecontracteerd. Het talent komt over van FC Den Bosch. 


18:31

'Feyenoord wil Cyriel Dessers huren van RC Genk'

Feyenoord is nog druk bezig met het binnenhalen van een nieuwe spits. De Rotterdammers zouden daarbij zijn uitgekomen bij Cyriel Dessers. De Belg speelt sinds zijn overstap van Heracles bij RC Genk en hoeft daar niet te rekenen op een basisplaats. Volgens het Twitteraccount Feyenoord Transfermarkt lijkt het tot een akkoord te gaan komen.


18:29

DONE DEAL: PEC Zwolle legt spits Luka Adzic vast

PEC Zwolle heeft hun gewenste nieuwe spits binnen. Luka Adzic komt over van Anderlecht en tekent voor één seizoen in Zwolle. In het verleden kwam hij al eens uit voor FC Emmen.  


18:02

DONE DEAL: Nieuwe doelman voor RKC Waalwijk

RKC Waalwijk heeft een nieuwe keeper vastgelegd. Jens Teunckens komt per direct over van AEK Larnaca en moet in Waalwijk de geblesseerde doelman Joel Pereira gaan vervangen.


17:35

DONE DEAL: Feyenoord bevestigt komst Reiss Nelson

De deal was al even beklonken, maar nu heeft Feyenoord het ook officieel naar buiten gebracht. Aanvaller Reiss Nelson wordt gehuurd van Arsenal.  


17:32

FC Groningen verkoopt Azor Matusiwa aan Reims

Azor Matusiwa vervolgt zijn carrière bij Stade Reims. De middenvelder staat sinds 2019 onder contract bij FC Groningen. Het is niet bekend hoeveel de Noordelingen ontvangen voor Matusiwa.  


17:18

Feyenoord grijpt ook naast Nick Viergever, verdediger gaat naar Duitsland

Na het mislopen van Micky van de Ven hoeft Feyenoord ook niet te rekenen op de komst van Nick Viergever. De verdediger van PSV is op weg naar Bundesliga-club Greuther Fürth. Niet iedereen bij Feyenoord was overigens overtuigd van Viergever.


16:45

DONE DEAL: Micky van de Ven niet naar Feyenoord, maar naar Wolfsburg

Feyenoord deed er alles aan om Micky van de Ven binnen te halen, maar de verdediger van FC Volendam vertrekt naar VfL Wolfsburg. De club had al een persoonlijk akkoord met Van de Ven, maar moest nog een akkoord bereiken met FC Volendam. Dat is nu gebeurd. 


16:34

DONE DEAL: sc Heerenveen haalt Anthony Musaba naar Friesland 

sc Heerenveen heeft zich versterkt met Anthony Musaba. De rappe aanvaller komt over van AS Monaco. De buitenspeler wordt gehuurd van de Fransen. Vorig seizoen werd Musaba door NEC verkocht aan AS Monaco.


16:28

Chelsea gaat nog voor transferstunt

Chelsea deed deze transferperiode al goede zaken, maar wil op de slotdag nog stunten met de komst van Saul Niguez. De ploeg uit Londen zat lang achter Sevilla-middenvelder Koundé aan, maar de Spanjaarden vragen 80 miljoen euro. Chelsea gaat dat niet betalen en dus lijkt die transfer van de baan. Niguez dient nu als alternatief.  


16:23

FC Groningen bezig met vierde aanwinst

FC Groningen heeft op deze Deadline Day al drie spelers aangetrokken en is daarmee nog niet klaar. Daleho Irandrust moet worden overgenomen van BK Häcken. De middenvelder is in afwachting van zijn medische keuring.


16:04

Peter Bosz haalt Jerome Boateng naar Olympique Lyon

Peter Bosz en Olympique Lyon hebben zich versterkt met Jerome Boateng. De verdediger komt transfervrij over van Bayern München.  


15:26

FC Utrecht en Lokomotiv Moskou bereiken akkoord over Gyrano Kerk

Gyrano Kerk gaat FC Utrecht verlaten. FC Utrecht en Lokomotiv Moskou hebben een akkoord bereikt over de aanvaller. Als hij de medische keuring doorstaat gaat hij een meerjarig contract tekenen in Rusland.  


15:11

PSV bevestigt transfer Mohamed Ihattaren

Eerder vanmiddag werd al bekend dat de transfer van Mohamed Ihattaren van PSV naar Juventus is afgerond. Nu maakt de Eindhovense club de overstap ook wereldkundig op Twitter.


15:04

DONE DEAL: Go Ahead Eagles huurt aanvaller van Athletic de Bilbao

Go Ahead Eagles heeft nog een nieuwe aanvaller weten te strikken. Linksbuiten Inigo Cordoba wordt gehuurd van Athletic de Bilbao. De linksbuiten heeft 87 wedstrijden in La Liga achter zijn naam staan, waarin hij tien assists gaf.  


15:03

DONE DEAL: Sparta Rotterdam bevestigt transfer Harroui

De transfer van Abdou Harroui naar Sassuolo is nu officieel bevestigd door Sparta Rotterdam. De middenvelder laat de club na zeven jaar achter zich.


14:57

Geen transfer voor Sven Botman

Sven Botman blijft gewoon bij OSC Lille. De verdediger kon na een sterk seizoen rekenen op serieuze interesse van Sevilla en Wolverhampton, maar zijn club heeft de aanbiedingen afgewezen.  


14:28

Abdou Harroui vertrekt naar Sassuolo

De transfersoap rondom Sparta-speler Abdou Harroui is voorbij. De middenvelder vertrekt naar Sassuolo. De 22-jarige speler is in Italië om zijn transfer af te ronden.


14:23

Nieuwe spits voor SC Cambuur

SC Cambuur heeft een nieuwe spits gehaald. Het zou gaan om de 23-jarige Letse spits Robert Uldrikis. Hij komt over van het Zwitserse FC Sion.


14:15

Reiss Nelson in De Kuip

Feyenoord-aanwinst Reiss Nelson is gespot in De Kuip. De aanvaller komt op huurbasis over van Arsenal. Het is nog wachten op de officiële aankondiging van Feyenoord.


14:06

DONE DEAL: Excelsior haalt Couhaib Driouech van sc Heerenveen

Excelsior heeft aanvaller Couhaib Driouech overgenomen van sc Heerenveen. De 19-jarige aanvaller tekent voor drie jaar in Rotterdam.


13:54

DONE DEAL: Sam Lammers op huurbasis naar Eintracht Frankfurt

Sam Lammers vertrekt op huurbasis naar Eintracht Frankfurt. De voormalig spits van PSV komt bij Atalanta niet aan spelen toe en mag het nu in de Bundesliga gaan proberen.


13:53

DONE DEAL: Mohamed Ihattaren naar Juventus, verhuurd aan Sampdoria

De transfer van Mohamed Ihattaren naar Juventus is rond, zo meldt Fabrizio Romano op Twitter. De middenvelder wordt overgenomen van PSV en zal direct op huurbasis vertrekken naar Sampdoria.


13:39

DONE DEAL: Ajax verhuurt Lisandro Magallan aan Anderlecht

Ajax verhuurt Lisandro Magallan voor de derde keer. De Argentijn vertrekt voor één jaar op huurbasis naar het Belgische Anderlecht, dat ook een optie tot koop heeft bedongen.


13:23

Feyenoord wil Fredrik André Björkan halen als vervanger Haps

Ridgeciano Haps is nagenoeg rond met Venezia en gaat dus vertrekken bij Feyenoord. De Rotterdammers schakelen snel en halen Fredrik André Björkan als vervanger. De 22-jarige Noor staat nu nog onder contract bij FK Bödo/Glimt. 


12:40

FC Twente raakt mogelijk Queensy Menig nog kwijt

FC Twente zou Queensy Menig nog kwijt kunnen gaan raken. De aanvaller zou de overstap kunnen maken naar Partizan Belgrado. De markt is in Servië tot 17 september open, waardoor de club nog even de tijd heeft om de aanvaller over te nemen van FC Twente. 


12:32

ADO Den Haag gaat voor Eljero Elia

ADO Den Haag zou Eljero Elia graag terug halen naar de Hofstad. Toch is de club uit de Keuken Kampioen Divisie voorzichtig, vanwege de financiële situatie. Elia heeft ook opties in het buitenland.


12:11

PSV meldt zich voor Franse middenvelder

Meerdere Franse media melden dat PSV zich zou hebben gemeld voor Angers-middenvelder Angelo Fulgini. De 25-jarige is een vaste waarde bij de middenmoter uit de Ligue 1 en kan ook als rechtsback uit de voeten. CSKA Moskou zou ook in de markt zijn voor Fulgini. 


12:08

DONE DEAL: Aanwinst nummer drie voor FC Groningen

FC Groningen gaat als een raket. De Noordelingen hebben hun derde aanwinst binnen vandaag. Middenvelder Laros Duarta komt over van Sparta Rotterdam en tekent voor vier jaar in Groningen.


12:02

'André Onana blijft bij Ajax'

De NOS meldt dat André Onana vandaag niet meer gaat vertrekken bij Ajax. De doelman kon nog rekenen op de interesse van in ieder geval Olympique Lyon. De doelman zou nu zijn zinnen hebben gezet op een winterse transfer of een transfervrij vertrek aankomende zomer, wanneer zijn contract afloopt. 


11:51

Geen transfer voor Joey Veerman

Joey Veerman lijkt sc Heerenveen niet te gaan verlaten. Hellas Verona haakte eerder al af voor de middenvelder en ook AZ vindt de vraagprijs voor Veerman te hoog. Hij lijkt dus gewoon in Friesland te gaan blijven.


11:41

Venezia wil Ridgeciano Haps overnemen van Feyenoord

Feyenoord zou linksback Ridgeciano Haps nog kunnen verkopen vandaag. Volgens de Italiaanse journalist Gianluca de Marzio zou Serie A-club Venezia interesse hebben in de back. Eerder werd ook al bekend dat de Italianen achter PEC Zwolle-linksback Kenneth Paal aan zouden zitten. De gesprekken zouden zich in een vergevorderd stadium bevinden.


11:36

Barcelona richt pijlen op Edinson Cavani

Barcelona is nog altijd op zoek naar een nieuwe spits. De Catalanen zouden zijn uitgekomen bij Edinson Cavani, die niet op veel speeltijd hoeft te rekenen bij Manchester United. De club van trainer Ronald Koeman hikt echter tegen de salariseisen aan van de Uruguayaanse spits. 


11:21

FC Groningen en Sparta hengelen naar Belgische middenvelder

FC Groningen heeft al twee keer toegeslagen op deze Deadline Day, maar lijkt nog lang niet klaar op de transfermarkt. De Noordelingen maken namelijk jacht op de Belgische middenvelder Louis Verstraete van FC Antwerp, zo meldt Voetbal International. Sparta Rotterdam zou zich ook gemeld hebben, net als drie andere clubs. 


11:02

DONE DEAL: Volgende aanwinst voor FC Groningen

FC Groningen heeft hun tweede aanwinst al binnen op Deadline Day. Yahya Kalley komt over van het Zweedse IFK Göteborg. Kalley is een 20-jarige verdediger. 


10:21

DONE DEAL: Wouter Burger verruilt Feyenoord voor FC Basel

Feyenoord raakt Wouter Burger definitief kwijt. De middenvelder vertrekt voor ongeveer één miljoen euro naar het Zwitserse FC Basel.


10:03

DONE DEAL: FC Groningen haalt nieuwe aanvaller

FC Groningen heeft beet. De club uit het Hoge Noorden huurt aanvaller Sebastien Tounekti van Bodö/Glimt. De Groningers hebben ook een optie tot koop in de deal opgenomen.


09:56

PEC Zwolle dreigt Kenneth Paal kwijt te raken

In Zwolle is men op deze Deadline Day nog druk op zoek naar versterkingen, maar het zou ook nog een speler kwijt kunnen raken. Venezia zou Kenneth Paal namelijk over willen nemen van PEC. 


09:45

DONE DEAL: Heracles presenteert Kaj Sierhuis

Kaj Sierhuis is gepresenteerd als de nieuwe spits van Heracles. Maandag werd al bekend dat de spits zou worden gehuurd van Stade Reims en nu is de deal officieel beklonken.


09:38

Feyenoord gaat vol voor komst Micky van de Ven

Feyenoord zet op Deadline Day vol in op de komst van Micky van de Ven, zo meldt Feyenoord Transfermarkt op Twitter. De gesprekken met de verdediger van FC Volendam zouden inmiddels gaan de zijn. Meer lees je hier


09:27

Heerenveen versterkt middenveld

SC Heerenveen is bezig met het binnenhalen van een nieuwe middenvelder. De Deen Nicolas Madsen wordt overgenomen van FC Midtjylland. De 21-jarige middenvelder zal worden gehuurd van de Denen.


09:12

Giakoumakis naar Schotland

Eredivisie-topscorer Georgios Giakoumakis lijkt zijn gewenste transfer dan eindelijk te hebben. De spits van VVV-Venlo lijkt te gaan tekenen bij het Schotse Celtic, dat 2,5 miljoen euro voor hem gaat betalen aan de ploeg uit Limburg.


09:00

Goedemorgen!

Welkom in deze liveblog. Hierin volgen we vandaag al het laatste nieuws op de voet tijdens Deadline Day.