Bosz schrok van 'bar slecht' PSV: "Maar invallers maken weer het verschil"

Peter Bosz schrok van de eerste helft die zijn PSV op de mat legde. Volgens de oefenmeester waren het de wissels die ervoor zorgden dat de Eindhovenaren uiteindelijk toch wonnen.

"We mogen van geluk spreken dat Ajax niet vier keer scoort in de eerste helft", stelt Bosz bij ESPN. "We speelden bar slecht. We hebben zelf dingen niet goed gedaan. Normaal zijn we heel sterk in balbezit en maken we juiste keuzes. Maar dit was zo slordig in balbezit, dat ze elke keer de counter konden spelen. Dat zoek ik vooral bij onszelf."

Donderspeech niet nodig, wissels wel

Bosz vond het niet nodig om uit zijn vel te schieten in de kleedkamer. "Ik heb gezegd dat we wissels (Guus Til en Ismael Saibari voor Malik Tillman en Joey Veerman, red.) gingen toepassen en verteld hoe we het gingen doen. We gingen op een andere manier drukzetten. Of ik geschreeuwd heb? Nee, iedereen voelde wel dat dit niet goed was. Daar heb je geen schreeuwende trainer voor nodig."

De coach was meer dan te spreken over de wissels. "Ze waren geweldig", aldus Bosz over invallers Saibari en Til. "Die jongens maakten weer het verschil. Maar ook Ricardo Pepi en Yorbe Vertessen, ook al was het maar tien minuten: hoe zij erin komen, dat is wat je wilt zien. Zij maken het verschil."