Uitslagen oefenwedstrijden Eredivisieclubs woensdag 7 juli: AZ, Feyenoord en PSV in actie

De voorbereiding op het nieuwe Eredivisieseizoen is in volle gang. Woensdag 7 juli zijn er drie clubs die een oefenwedstrijd hebben gespeeld.

Feyenoord - FC Zürich 1-0
feyenoord fc zurich oefenduel uitslag

Feyenoord won zijn derde oefenwedstrijd van de voorbereiding met 1-0 van FC Zürich. De Rotterdammers kwamen al na drie minuten op een 1-0 voorsprong via Luis Sinisterra. Na een kwartier stopte nieuwe doelman Ofir Marciano een strafschop van FC Zürich. Tien minuten voor tijd kreeg Robert Bozenik de kans om de score nog te verdubbelen voor Feyenoord, maar ook hij miste een strafschop.

Delbrücker SC - PSV 1-10
delbrucker psv oefenduel uitslag

PSV speelde woensdagavond tegen de Duitse amateurclub Delbrücker SC. Bij rust stond het al 1-6 voor de Eindhovenaren. Doelpuntenmakers waren Eran Zahavi, Jorbe Vertessen (2x), Noni Madueke (2x), Mario Götze, Fode Fofana (3x) en Davy Pröpper.

AZ - TOP Oss 3-0
az - fc top oss oefenduel uitslag

AZ speelde woensdagavond tegen Keuken Kampioen Divisie-club TOP Oss. Dani de Wit was met twee doelpunten belangrijk in de 3-0 zege van de Alkmaarders. Jeugdspeler Ernest Poku maakte het andere doelpunt voor de ploeg van trainer Pascal Jansen.