'Frenkie de Jong gevraagd om nieuwe contract terug te draaien wegens illegale praktijken'

De soap rond Frenkie de Jong en Barcelona kent een nieuw, bizar hoofdstuk. Volgens David Ornstein van The Athletic heeft Barcelona bewijs gevonden dat het voormalig bestuur zich schuldig heeft gemaakt aan illegale praktijken omtrent het nieuwe contract van de middenvelder.

De Jong voegde zich in de zomer van 2019 bij Barcelona. De Spaanse topclub betaalde destijds 86 miljoen euro voor de middenvelder. In oktober 2020 tekende de 44-voudig international een nieuw contract tot medio 2026. Hierbij zou er dus illegaal zijn gehandeld, zo meldt The Athletic. Het huidige bestuur van Barcelona heeft daar aanwijzingen voor en dreigt met juridische procedures tegen eenieder die betrokken was bij de deal. De Spaanse topclub heeft de international van Oranje gevraagd om het nieuwe contract nietig te verklaren en verder te gaan op basis van het oude contract tussen de club en De Jong.

Slepende transferzomer voor De Jong

Frenkie de Jong wordt de gehele zomer al in verband gebracht met een transfer naar Manchester United. De middenvelder drukt op de begroting van de Catalanen en heeft daarnaast ook nog salaris tegoed. De Spaanse topclub wil De Jong dus verkopen of een nieuw contract laten tekenen. De oud-speler van Ajax is nog niet bereid om water bij de wijn te doen en is voorlopig nog speler van Barcelona.