Coach OSC Lille boos op José Mourinho na 'wegpikken' twee stafleden: "Vooral door de timing"

OSC Lille-coach Christophe Galtier is boos op José Mourinho. De Portugees werd woensdag aangesteld als nieuwe trainer van Tottenham Hotspur en haalde twee assistenten op bij OSC Lille. Assistent-trainer João Sacramento en keeperstrainer Nuno Santos maakten per direct de overstap naar de Spurs.

"Ik ben boos en geïrriteerd over de gang van zaken, vooral door de timing", zegt Galtier tegen Franse media. De afgelopen maanden was Mourinho regelmatig te vinden in het stadion van OSC Lille. Dit vanwege de goede band met voorzitter Luis Campos. Het feit dat de Portugees nu twee assistenten ophaalt, zet bij Galtier kwaad bloed. "Iedereen heeft zijn eigen handelswijze. Het getuigt van veel klasse om het op deze manier te doen", besluit hij cynisch.

Voor OSC Lille staan er komende week twee belangrijke wedstrijden op het programma. Vrijdag neemt de club het op tegen Paris Saint-Germain. Woensdag staat het treffen in de Champions League met Ajax op het programma. De ploeg uit Lille moet winnen om nog kans te maken op Europese overwintering.