Het Twentse jaar van PSV-target Nakamura: niet onuitwisbaar, maar wel enerverend

In de zoektocht naar een vervanger voor Cody Gakpo heeft PSV de Japanner Keito Nakamura in het vizier. De linksbuiten van LASK Linz heeft een verleden in de Eredivisie. In het seizoen 2019-2020 huurde FC Twente hem van Gamba Osaka. Ook FC Groningen had de aanvaller destijds op de korrel.

Mede doordat het seizoen vroegtijdig werd afgebroken vanwege het coronavirus liet Nakamura geen onuitwisbare indruk achter. Het enige seizoen dat de vleugelflitser voor de Enschedese club uitkwam begon voor hem als basisspeler, na verloop van tijd begon echter het schipperen tussen basis en bank. Toch zal er, toen bekend werd dat PSV de jongeling in het vizier heeft, bij veel Tukkers een lichtje zijn gaan branden. 

In zijn prille periode in Enschede was Nakamura namelijk belangrijk in twee absolute toppers voor de club. In de eerste wedstrijd na de terugkeer op het hoogste niveau hield FC Twente dankzij de Aziaat een punt over aan het thuisduel met, saillant genoeg, PSV. Hij verzorgde de openingstreffer van de wedstrijd die uiteindelijk in 1-1 zou eindigen. 

Nakamura breekt duel met PSV open

Het duel bleek het startschot voor een indrukwekkende eerste fase van het seizoen voor Gonzalo García García en zijn formatie. Toen Ajax enkele maanden later op bezoek kwam, was de situatie echter alweer een stuk minder. Even leken de spelers het Twentse publiek toch te gaan trakteren op een waar spektakelstuk. Weer opende Nakamura het bal op knappe wijze. Dit keer hielden de Tukkers echter geen resultaat over aan de wedstrijd.

Knappe treffer tegen Ajax

In de overige zestien duels die de Japanner voor de Enschedeërs speelde, kwam hij nog tot vier doelpunten en één assist. Aantallen waar hij tegenwoordig om lacht. In Oostenrijk staat Nakamura na vijftien wedstrijden op acht treffers en vijf assists. Dat de nog altijd pas 22-jarige vleugelaanvaller een ontwikkeling heeft doorgemaakt, is dus wel duidelijk.