Is dit de oplossing tegen nederlagen? Feyenoord verloor slechts één duel met deze speler

Feyenoord verloor woensdagavond van Ajax in de halve finale van de KNVB Beker (1-2). Het werd een Klassieker die niet herinnerd zal worden om wat er op het veld gebeurde, maar juist om de onnodige, en in dit geval verschrikkelijke, randzaken. Toevallig was het echter niet dat de ploeg van Arne Slot niet aan het langste eind trok: hun talisman was er namelijk niet bij.

De wedstrijd tegen Ajax was voor Feyenoord de 39e wedstrijd van het seizoen. Daarvan werden er pas vier verloren, inclusief die tegen de rivaal uit Amsterdam. 24 wedstrijden werden gewonnen door de ploeg van Arne Slot en elf keer werd er gelijkgespeeld. Een van die wedstrijden was tegen NEC in de beker (4-4), maar die werd daarna na strafschoppen over de streep getrokken.

Naast Ajax werd er door Feyenoord verloren van Lazio, PSV en Sturm Graz. Tegen de Oostenrijkers stond Lutsharel Geertruida op het veld. Dit klinkt niet zo bijzonder, maar dit was de enige wedstrijd dit seizoen, die de Rotterdamse club verloor en waarin Geertruida bij de selectie zat. In de andere duels die de verdediger moest missen (in totaal zat hij zeven wedstrijden niet bij de selectie) werd er dus drie keer verloren.

Winstpercentage

Wanneer Geertruida dus meedoet bij Feyenoord, hebben de Rotterdammers een winstpercentage van zo'n 97 procent. Van de 32 wedstrijden met de publiekslieveling werd er 31 keer gewonnen en eenmaal verloren. In duels waarin de verdediger er niet bij was, liggen de verhoudingen heel anders. In totaal moesten Slot en zijn mannen het zeven keer zonder Geetruida doen en daarvan won het er vier en verloor het er drie. Dan is het winstpercentage maar net over de helft, namelijk zo'n 57 procent.

Op basis van de statistieken is het voor Feyenoord dus te hopen dat Geertruida snel terugkeert van zijn hamstringblessure die hij opliep tijdens zijn debuut voor het Nederlands elftal. Dat was op 24 maart. Deze blessure zou hem enkele weken aan de kant houden. 13 april speelt Feyenoord de heenwedstrijd in de Europa League tegen AS Roma. Aankomend weekend staat de thuiswedstrijd tegen RKC op het programma.

Ook interessant