Van Gaal lovend over Malacia en bespreekt WK-positie Blind

Louis van Gaal heeft zich lovend uitgelaten over Tyrell Malacia. De Feyenoorder kreeg in de oefenwedstrijd tegen Duitsland (1-1) de kans op linksachter. Hierdoor kwam Daley Blind in het de driemansverdediging terecht. Waar Blind uiteindelijk gaat spelen in het systeem van Oranje, is Van Gaal nog niet over uit.

Na de oefenwedstrijd tegen Denemarken (3-2) kreeg Blind veel kritiek te verduren. Desondanks verscheen de veelzijdige verdediger toch aan de aftrap tegen Duitsland. Echter kreeg Malacia de voorkeur op linksachter. Wat de rol van Blind wordt tijdens het WK 2022 in Qatar, weet Van Gaal nog niet en gaat dat met de verdediger uitzoeken. "'Het gaat er uiteindelijk om op welke positie hij de meeste invloed heeft op het spel. En ook wie er op de linksbackpositie staat", gaf Van Gaal aan tegenover VI.

Uitblinker Malacia
Van Gaal zag plaatsvervanger Malacia uitblinken. "In de eerste helft was hij een van de weinige spelers met weinig balverlies en verdedigend was hij zeer goed." Toch moest de linksachter een kwartier voor tijd naar de kant. Dit kwam volgens de bondscoach door de aantal ellenborgen die Malacia had gekregen. "Nu moest ik Aké op linksback zetten en dat is niet zijn beste plaats, dat is links centraal. Maar daar stond Blind en hij moest in die rol steeds doorstappen. Daar is hij fantastisch in."

Feyenoord-doelman vertrekt