'Tagliafico is heel boos en wil weg bij Ajax'

Waar Nicolás Tagliafico de afgelopen seizoen als sterkhouder gold bij Ajax, komt de linksback dit seizoen amper in actie. In het bekerduel met Excelsior Maassluis (9-0) mocht Tagliafico weer eens negentig minuten spelen. Volgen Mike Verweij is de Argentijn kwaad en wil hij weg bij Ajax, dat hem liever in Amsterdam houdt.

Na afloop van de bekerwedstrijd gaf Erik ten Hag nog aan dat hij 'er zeker voor zou vechten om Tagliafico te behouden'. Vanwege zijn weinige speeltijd zou de linksachter graag willen vertrekken bij Ajax. Tagliafico zou al bij diverse clubs op het verlanglijstje staan. Onlangs was Tagliafico met zijn zaakwaarnemer Ricardo Schlieper in Amsterdam om te praten met Marc Overmars. "Daar werd nog een keer bevestigd wat Ajax natuurlijk ook wel heeft gezien. Tagliafico loopt met de pest in zijn lijf rond bij Ajax, wil weg, want hij speelt niet", aldus Verweij. "Er komt toch een heel groot toernooi aan het einde van dit jaar. Tagliafico is gewoon heel boos en wil weg."

In de podcast van De Telegraaf gaf Verweij aan dat Tagliafico binnen de club als een ware held wordt gezien. "Vaak is het zo dat Ajax zegt: Als een speler in het verleden trouw is geweest, goed voor de club is geweest en heeft gepresteerd, dan werken we mee aan een transfer. Dat zou dus ook bij Tagliafico gelden, uiteraard voor de juiste prijs." Clubs als FC Barcelona, Atlético Madrid en Napoli werden al eens in verband gebracht met Tagliafico.

Verweij benadrukt dan ook dat er veel interesse is voor Tagliafico. "Ten Hag zegt terecht dat hij gaat vechten om hem te behouden. Hij heeft maar zeven verdedigers, hij wil Tagliafico niet kwijt. Dat kan ik me ook voorstellen, want Martínez moet nog met Argentinië op pad en Blind is niet de jongste speler. Als één van die twee iets overkomt, dan heb je Tagliafico waarschijnlijk nodig."