Makkelie geeft uitleg over goedgekeurde goal Mazraoui

Danny Makkelie en zijn arbitrale team liggen zwaar onder vuur. Er is veel ophef over de goedgekeurde goal van Mazraoui, voorafgaand aan deze actie zou een bal van Daley Blind over de zijlijn zijn geweest. Makkelie laat aan de ESPN weten waarom het doelpunt is goedgekeurd.

Makkelie vertrouwde volledig op de VAR en ging daarop niet de beelden bekijken. "De grensrechter roept dat de bal binnen is. De assistent geeft aan dat de bal niet compleet uit is. Vervolgens kan de VAR geen shot vinden, waaruit uitsluitend bewijs te vinden is dat de bal helemaal over de zijlijn is. De bal heeft een bolling. En dus hangt het van de hoek af waaruit je kijkt. Ik weet dat de bolling van de bal alsnog boven de lijn kan zijn".

Onbegrip

De scheidsrechter snapt het onbegrip. "Ik kan me voorstellen dat je op dit beeld denkt dat de bal uit is. Het heeft er alle schijn van, maar ik weet dat het niet zo hoeft te zijn. Ik kan je foto's laten zien uit eerdere wedstrijden dat je denkt: de bal is uit, maar dat de VAR ziet dat de bal in is."