Dirk Kuyt teleurgesteld in Berghuis en geeft De Boer de schuld: "Dan zou hij er in Europa beter op staan"

Dirk Kuyt heeft gereageerd op de transfer van Steven Berghuis naar Ajax. De oud-speler is teleurgesteld in de aanvaller. Het clubicoon ziet Berghuis niet graag naar Amsterdam vertrekken en wijst Frank de Boer aan als een van de schuldige.

Mede doordat oud-bondscoach Frank de Boer op het EK koos voor een 5-3-2-formatie in plaats van 4-3-3, viel Berghuis buiten de boot. "Als Frank voor 4-3-3 had gekozen, had Berghuis de Dumfries van het toernooi kunnen worden. Dan had hij de uitblinker van Oranje kunnen zijn", zo zegt Kuyt tegen De Telegraaf. 

Als dat was gelukt, had Berghuis een hele andere keuze gemaakt, zo zegt Kuyt. "Hij verkeerde voor het EK in een geweldige vorm en heeft het in het systeem met drie aanvallers bij het Nederlands elftal goed gedaan. Had hij dit EK alles en goed gespeeld, dan zou hij er veel beter op staan in Europa en dus niet naar Amsterdam hoeven gaan."

Kuyt kan wel begrip opbrengen voor het handelen van Ajax in deze situatie. "Ik vind hem op zijn positie de beste speler van de Eredivisie. Als je hem dan voor die prijs kunt kopen, snap ik dat heel goed."