Miljoenenaankopen blinken uit; wat zijn de zomeraankopen van PSV nu waard?

PSV bleek in de zomerse transferperiode zeer daadkrachtig en besloot een aantal serieuze bedragen op tafel te leggen om spelers definitief in te lijven. De Eindhovenaren haalden onder leiding van Earnest Stewart een viertal definitief in huis: Noa Lang, Jerdy Schouten, Hirving Lozano en Ricardo Pepi. Wat zijn zij nu waard?

Huurlingen van PSV

Er werden ook enkele miljoenen gespendeerd aan huurtransfers, want voor het tijdelijk lenen van Armel Bella-Kotchap werd twee miljoen euro betaald, Malik Tillman slechts één miljoen euro en het huren van Sergino Dest is gratis, behalve het salaris natuurlijk. Het is bekend dat de twee Amerikanen, Dest en Tillman, definitief overgenomen kunnen worden. Bij de verdediger zou het gaan om een bedrag rond de tien miljoen euro, maar voor de middenvelder zal tussen de twaalf en veertien miljoen euro op tafel moeten komen. Er wordt volop gespeculeerd over de afspraken.

Ricardo Pepi

De derde Amerikaan uit de PSV-selectie. De spits moet het nog altijd doen met een reserverol, omdat concurrent Luuk de Jong de aanvoerdersband heeft én prima rendeert in de speelstijl van Peter Bosz. Tijdens het rampjaar van FC Groningen maakte hij als enige en sterke indruk en daardoor besloten de Brabanders elf miljoen euro op tafel te leggen bij het Duitse FC Augsburg. In de UEFA Champions League was hij van onschatbare waarde en kopte hij de ploeg naar definitieve overwintering in het miljardenbal. De huidige marktwaarde van de twintigjarige Pepi wordt door Transfermarkt.nl geschat op het aanschafbedrag; elf miljoen.

Jerdy Schouten

De defensieve middenvelder heeft in de eerste seizoenshelft lang en breed aangekondigd waarom hij een versterking kan zijn voor een Nederlandse topclub. Hij kwam tijdens negentien duels in actie en speelde in zes wedstrijden, waaronder tijdens zijn debuut én in de uitwedstrijd tegen concurrent Feyenoord, als laatste man. Door een ijzersterke start in Eindhoven mocht Schouten ook zijn debuut maken in het Nederlands elftal en mede daardoor is zijn marktwaarde gestegen naar 22 miljoen euro. Dat is een stijging van tien miljoen euro!

Noa Lang

Noa Lang keerde deze zomer terug naar de Eredivisie, maar ditmaal niet bij Ajax. Hij ging zijn geluk beproeven bij aartsrivaal PSV en daar verscheen hij op de radar door zijn goede spel bij Club Brugge. Nadat hij de Belgische competitie verliet voor 12,5 miljoen euro was hij, ondanks blessureleed, veelvuldig de uitblinker in het Philips Stadion. De vleugelaanvaller maakte indruk in de groepsfase van de UEFA Champions League en gaf één assist en was 4 maal trefzeker in acht duels in de Eredivisie. Zijn huidige marktwaarde is twintig miljoen euro, aldus Transfermarkt.nl.

Hirving Lozano

Ook Hirving Lozano keerde deze zomer terug naar de Nederlandse velden, maar hij besloot wel opnieuw te tekenen bij de club waar hij al eerder voor speelde. De Mexicaan werd voor vijftien miljoen euro losgeweekt bij Italiaans kampioen Napoli en had in de beginfase moeite om zich in de basisformatie te spelen. Door blessures van verschillende spelers kreeg hij steeds meer speelminuten en begon hij ook beter te renderen. Ook hij is gestegen in waarde, want hij zou 22 miljoen euro waard zijn op dit moment. 

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers