Johan Derksen, viral video’s: Hoe hij werd bedreigd en over zijn vrouw die een affaire heeft

Johan Derksen: love him or hate him. De iconische voetbalanalist is met zijn keiharde meningen en hilarische zelfspot in ieder geval goed voor veel mooie tv-momenten. Wij zetten een aantal op een rijtje.

We trappen af met het bijzondere ‘wilde’ kapsel van Derksen. Daar zijn in de loop der jaren al de nodige grappen over gemaakt aan de tafel van Voetbal Inside.

De Snor heeft een opmerkelijke smaak. Ook zijn schoenen en jasjes zijn regelmatig het mikpunt van de spot tijdens de uitzendingen bij RTL, vooral voor tafelgenoot en presentator Wilfred Genee.
Diezelfde Genee haalt regelmatig het bloed onder de nagels van zijn 69-jarige collega vandaan. Laatstgenoemde heeft het op een geven moment niet meer en gooit oliebollen naar de overkant van de tafel.
Derksen heeft de Randstedelijke omgeving van Oude Wateringen inmiddels achtergelaten en de rust opgezocht in het Drentse Grolloo. Vanuit daar rijdt hij op maandag en vrijdag naar de VI-studio in Hilversum. Wat zijn vrouw doet als Derksen van huis is? De voormalig voetballer zelf sluit een affaire niet uit.
Naast het voetbal is ook muziek een grote passie van Derksen. In Grolloo organiseert hij één keer per jaar het Blues Festival. Wat hem minder ligt, is Nederlandstalige ‘kloteherrie’.
Derksen was jarenlang hoofdredacteur van het blad Voetbal International. Hij schreef ook een column voor het blad, bijvoorbeeld over Dick Advocaat. Daar werd hij later mee geconfronteerd in het bijzijn van de voormalig bondscoach. Auw!
Al die ongezouten meningen komen hem zo nu en dan ook op dreigementen te staan.
Ondanks dat het vermogen van Derksen in de miljoenen loopt, staat hij naar eigen zeggen ‘dicht bij het volk’. Dat blijkt wel uit de platvloerse humor die regelmatig de revue passeert.
Wat te denken van dit fragment van over Jan Slagter, toen bekend werd dat hij met een vrouw, Lilian Marijnissen (van de SP), ging die dertig jaar jonger dan hem was. De analist moet er toch niet aan denken dat Slagter iets zou krijgen met zijn dochter, geeft hij op geheel eigen wijze te kennen.
We sluiten af met Derksen over darter Co Stompé. Want darten, dat is toch helemaal geen sport?