Van Bronckhorst 'kraakt' Feyenoord-publiekslieveling na #lazfey: “Het was matig"

Feyenoord verloor dinsdag met 1-0 op bezoek bij Lazio Roma en Giovanni van Bronckhorst is na de nederlaag kritisch op het spel van spits Santiago Giménez, die de laatste weken toch al weinig indruk maakt.

'Matige Giménez'

“Het was matig, minder dan dat we hebben gezien in de voorgaande wedstrijden”, was Van Bronckhorst van mening bij RTL 7. “Je ziet in zo’n situatie hoe belangrijk een spits is. Giménez had vaak net niet de ruimte om te schieten, Feyenoord kwam tegenover een muur te staan. Lazio gaf alles en blokte bijna ieder schot.”

In Rotterdam was de Mexicaan nog de grote uitblinker tegen Lazio, maar in Rome kon Giménez weinig potten breken: “Thuis draaide hij bijvoorbeeld weg om te schieten, dat deed hij nu niet goed. Hij vond Calvin Stengs ook een aantal keer niet op rechts. Zeker tegen een team als Lazio moet dat beter, want zij vonden dit heerlijk. Inzakken, in de duels komen. Dan moet je scherper zijn, anders kom je niet tot kansen”.

Stabiele kracht terug

Feyenoord bracht noodgedwongen in de eerste helft Gernot Trauner voor de geblesseerde Bart Nieuwkoop, volgens Van Bronckhorst was dat niet zo'n aderlating voor de Rotterdammers: “Je zag meer vastigheden en op rechts werden ze er verdedigend sterker op. Trauner heeft de rust om ballen in te spelen. Hij en Hancko kunnen de vrije mensen vinden.”

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers