Willaert onthult details over moeizame zoektocht naar woning voor Akpom: "Prinses op de erwt"

Chuba Akpom heeft het niet makkelijk gehad bij het vinden van een woning in Amsterdam. ESPN-journalist Chris Willaert meldt dat de spits gedurende zijn zoektocht naar een woning in de hoofdstad maarliefst 25 appartementen heeft afgewezen, voordat hij uiteindelijk een woning goedkeurde.

Waarom Akpom zo kieskeurig handelde bij het zoeken naar een woning, is onbekend. "Een beetje een prinses op de erwt", vertelt Willaert voorafgaand aan het duel tussen Ajax en Brighton & Hove Albion. Zondag liet de kersverse Ajax-aanvaller weten dat hij zich niet helemaal goed voelde tijdens zijn eerste maanden bij zijn nieuwe club. Hij voelde zich eenzaam en baalde van de houding van de club daarbij. Ook beviel het hem niet dat hij in een hotel moest verblijven.

Inmiddels heeft Akpom gesproken met John van 't Schip over de situatie. "Hij vertelde dat dat gesprek hem goed deed. Uit het gesprek werd de conclusie getrokken dat Ajax hem heeft verwaarloosd en geen woonruimte voor hem had geregeld. Hij schijnt 25 appartementen te hebben afgekeurd, nummer 26 was wel goed."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers