Duurste Eredivisie-spelers na transferupdate

Vijf Ajacieden, vier Feyenooder en twee spelers van PSV sieren het duurste Eredivisie-elftal na de marktwaarde-updates van Transfermarkt. De prestigieuze website bracht onlangs flink wat updates, ook aan spelers uit de Eredivisie. Dit is het elftal van spelers met de hoogste marktwaardes.

Tussen de palen is er plek voor Feyenoord-goalie Justin Bijlow, die geschat wordt op een waarde van dertien miljoen euro. In de verdediging zien we teamgenoten Tyrell Malacia (zeventien miljoen) en Lutsharel Geertruida (twaalf miljoen) terug op de vleugels. Het hart van de verdediging wordt gevormd door Ajacieden Lisandro Martínez en Jurrïen Timber die beide een marktwaarde hebben van in de dertig miljoen euro.

Op het middenveld is er ook plek voor teamgenoot Ryan Gravenberch, die met een marktwaarde van 35 miljoen een van de waardevolste spelers is uit het team. Dezelfde waarde zien we terug bij zijn teamgenoten in de aanval: Sébastien Haller en Antony. Orkün Kökcü is met een waarde van 22 miljoen euro de duurste Feyenoorder. Op het middenveld zien we ook de eerste PSV'er terug, namelijk Ibrahim Sangaré met een marktwaarde van 24 miljoen euro. In de aanval is Cody Gakpo met dertig miljoen de duurste speler van PSV.

Spelers die het team net aan niet redden zijn Luis Sinisterra (25 miljoen), Edson Álvarez (22 miljoen), Noni Madueke (18 miljoen) en Marcos Senesi (17 miljoen). De enige speler buiten de traditionele top is Jepser Karlsson van AZ. De Zweed heeft een marktwaarde van veertien miljoen euro.

Feyenoord-doelman vertrekt