'Erik ten Hag trekt na affaire-Overmars conclusies en staat voor vertrek'

Marc Overmars vertrekt per direct bij Ajax, zo werd zondagavond bekend. De technisch directeur van de Amsterdammers maakte zich schuldig aan grensoverschrijdend gedrag richting vrouwelijke collega's, en nadat hij daar vorige week mee geconfronteerd werd, besloot hij te stoppen. De Telegraaf voorspelt dat Erik ten Hag door het vertrek van Overmars ook richting de uitgang gaat.

De krant schrijft namelijk dat Overmars een hele belangrijke reden voor Ten Hag was om zijn contract tot twee keer toe te verlengen: "Duidelijk is dat de affaire-Overmars succestrainer Erik ten Hag naar de uitgang jaagt. De enige reden om zijn contract in Amsterdam wél uit te dienen, was Marc Overmars, aan wie hij zich twee keer eerder committeerde. Bij zijn aanstelling verlangde hij van de directeur voetbalzaken dat hij net zo lang zou blijven als hij. Het vertrek van Overmars zal Ten Hag sterken in zijn gedachte dat het tijd is voor een volgende stap."

Ten Hag klopte ook bij Overmars aan voor tactische raad en zag de directeur voetbalzaken ook als zijn klankbord. Eerder noemde de trainer van Ajax de samenwerking met Overmars 'ideaal', want: "Marc neemt veel ruis voor mij weg." Het contract van Ten Hag loopt in de zomer van 2023 af. Vertrek aanstaande?

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Ajax - Heracles Almelo’

VIDEO GOAL: Kenneth Taylor scoort en zet Ajax op 3-0

VIDEO GOAL: Ajax - Heracles Almelo 1-0 (Davy Klaassen

Manschot kop van Jut: "Aangesteld om Ajax te naaien"

Feyenoord-doelman vertrekt