KNVB herziet beslissing: bal bij PSV-Ajax was over zijlijn en PSV staat weer aan kop in Eredivisie

De KNVB heeft de beslissing van Danny Makkelie teruggedraaid. De leidsman floot eerder dit seizoen het duel tussen PSV en Ajax. Door een discutabele goal wonnen de Amsterdammers in een leeg Philips Stadion, maar die beslissing is nu ingetrokken.

Bij een 1-1 tussenstand komt de bal bij Blind terecht. De verdediger lijkt echter net te laat te komen en een inworp weg te moeten geven, maar het spel gaat door. De bal valt voor de voeten van Ajax-verdediger Mazraoui en hij schiet de bal achter PSV-doelman Joël Drommel. Na veel ophef bleef het doelpunt staan en besloot Makkelie de goal goed te keuren.

Na uitgebreid onderzoek heeft de KNVB besloten om de beslissing te herzien en het doelpunt af te keuren. Daardoor wordt de eindstand aangepast naar 1-1 en staan de Eindhovenaren weer aan kop in de Eredivisie. Ajax leek met een voorsprong van twee punten de slotfase van dit seizoen in te gaan, maar dat is nu een voorsprong van een punt in het voordeel van PSV.

(TEKST GAAT VERDER ONDER VIDEO)

Dit was een grapje natuurlijk, 1 april. Maar wil jij je vriend/vriendin/vader/moeder etc. etc. ook even dollen? Like en verspreid dan dit bericht... 1 x per jaar mag dit.

Feyenoord-doelman vertrekt