Valentijn Driessen haalt keihard uit naar Mark Koevermans: "Welke directeur doet zoiets?"

Valentijn Driessen haalt in zijn column voor De Telegraaf hard uit naar de directie van Feyenoord, die in de Disney-documentaire geen goede beurt maakt. Volgens Driessen worden jeugdtrainers van Feyenoord in de docu ten onrechte geschoffeerd, alleen maar om er zelf beter uit te komen.

Vooral Mark Koevermans moet het ontgelden. Hij vraagt de jeugdtrainers om de visie van Feyenoord in een paar zinnen samen te vatten en dit schiet bij Driessen in het verkeerde keelgat: "Welke directeur haalt het in z’n hoofd zijn in anonimiteit opererende werknemers voor het vuurpeloton van de publieke opinie te zetten? Koevermans had de beelden van zijn meeting met alle jeugdopleiders van Feyenoord kunnen schrappen, maar gooide zijn hele jeugdopleiding voor de bus. Voor zo’n drie miljoen euro van Disney en om er zelf beter uit te komen. Hij is een imitatie van minister Sigrid Kaag."

'Hele dure grap'

De 'mislukte' documentaire kan Feyenoord volgens Driessen meer kosten dan de drie miljoen die het nu heeft opgeleverd: "Hoeveel vertrouwen wek je als directie (Koevermans en Arnesen) als je niet opkomt voor je werknemers en ze openlijk slachtoffert in een documentaire? Het versterkt alleen maar de bestaande negatieve beeldvorming over Feyenoords jeugdopleiding. Alleen omdat het interessante televisie is. Wie de geknipte beelden heeft gezien en voor z’n kind ook een uitnodiging heeft voor de opleiding van Sparta kan zomaar daarvoor kiezen. Loopt Feyenoord vanwege die beeldvorming een talent van het niveau Georginio Wijnaldum mis, dan is de Disney-docu met terugwerkende kracht een hele dure grap voor Feyenoord. Ondanks die drie miljoen euro."

Bekijk het bewuste fragment hier:

Feyenoord-doelman vertrekt