Nederland gaat zich terugtrekken uit BeNeLiga plannen: onderzoek naar alternatief toernooi

Nederland lijkt de gezamenlijke plannen met België voor een BeNeLiga binnenkort te gaan verlaten. Met de komst van de nieuwe NL League lijkt de komst van een Nederlands-Belgische competitie uitgesloten. In het plan van de NL League staat overigens ook dat er tot 2025 geen veranderingen komen in de competitieopzet.

Nederland lijkt ook na 2025 geen toekomst te zien in een BeNeLiga. Met de NL League wil het haar eigen topdivisie waarborgen. Tegelijkertijd staat Nederland wel open voor een alternatief toernooi met topclubs van de Eredivisie en de Belgische Jupiler Pro League. Er wordt namelijk door Deloitte en Touche onderzocht of er in plaats van een competitie, een extra toernooi naast de Eredivisie mogelijk is. 

De Nederlandse en Belgische competitie zouden dan in de tweede seizoenshelft parallel aan de reguliere competities een blockbusters-toernooi op kunnen tuigen. Daar zou de top drie of vier van beide landen aan mee moeten gaan doen. Kanttekening is dat er sowieso meerdere opties onderzocht zouden worden om voor eens en altijd ja of nee te kunnen zeggen tegen een competitie met de Belgen.