Slot niet blij met Giménez: "Speelt al twee wedstrijden ongelukkig"

Feyenoord won met 1-2 op bezoek bij RKC Waalwijk, maar kon vlak voor rust op voorsprong komen vanaf de penaltystip. Topschutter Santiago Giménez besloot om voor een panenka te gaan, maar zag de bal over het doel verdwijnen. Na afloop is Arne Slot teleurgesteld, maar ook zijn huidige vorm zorgt voor onvrede.

Na afloop vertelde de Mexicaan dat hij al maanden geleden had besloten om de eerstvolgende strafschop op deze wijze te nemen. "Het laat wel zien dat hij veel zelfvertrouwen heeft, wat ook logisch is als je veel doelpunten maakt. Maar ik vind een gemiste penalty nooit prettig, maar als je hem stiftend mist, is het waardeloos", begint Slot.

"Ik vind het echter belangrijker dat hij al twee wedstrijden ongelukkig speelt, niet zijn beste wedstrijden speelt. Daar moet hij snel weer naar toe, dat hij weer goed speelt en zijn kansen binnenschiet." Voorafgaand aan de penalty werd er ook een rode kaart gegeven aan RKC-verdediger Shawn Adewoye. "De manier waarop je in de tweede helft tegen tien man speelt is uitstekend. Het is normaal dat je dan veel beter bent en meer kansen hebt. Je ziet namelijk wel eens wat anders, dus dat hebben we voldoende uitgespeeld", begint Slot na afloop.

Rendement

Vooral het rendement wordt door de oefenmeester genoemd. "Dat we kansen missen is niets nieuws sinds ik bij Feyenoord zit, maar dat is ook inherent aan een ploeg die constant de bal heeft, veel rond de zestien speelt en in kansrijke situaties komt. We krijgen vaak veel kansen in de drukte met veel spelers eromheen. Niet elke kans gaat erin. Het is wel zo dat RKC een iets beter rendement had, met veel minder kansen. De rechtsbuiten heeft het ons in het eerste halfuur enorm lastig gemaakt."

Ook interessant