Matchwinner Heracles Almelo geeft wedstrijdbal schitterende bestemming

Heracles Almelo won met 0-5 op bezoek bij Almere City FC en deed dat mede door drie treffers van Mohamed Sankoh. De aanvaller vertelde na afloop wat hij met de wedstrijdbal ging doen en dat zorgde voor veel complimenten bij de Nederlandse voetballiefhebber.

Sankoh werd geboren in Sierra Leone en kwam via de jeugd van Sparta Rotterdam, het Engelse Stoke City, VfB Stuttgart en Vitesse terecht in Almelo. Met zijn drie treffers tegen de andere promovendus uit de Eredivisie komt zijn doelpuntentotaal op zes goals. Als je drie keer op het scorebord verschijnt, is het gebruikelijk in de voetballerij om de wedstrijdbal mee te nemen na afloop.

Dat geldt ook voor Sankoh. Hij geeft de bal echter geen bijzonder plekje in zijn huis, maar kiest voor een andere bestemming. "Ik ga de wedstrijdbal aan mijn moeder geven, die stuurt de bal voor mij naar Afrika. Daar mogen de kinderen mee voetballen", zo zei de twintigjarige spits na afloop.

Manier van juichen

Sankoh vierde één van zijn doelpunten met de welbekende vinger op zijn mond, maar na afloop heeft hij daar eigenlijk al spijt van. "Het was dom van mij om dat te doen, maar het was in de emotie. Ik hoop dat het een begin van een antwoord is, want ik hoop dat ik kan laten zien dat ik veel voor de club kan betekenen", besluit de man van de wedstrijd.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers