Doorgaan Feyenoord - Union Berlin in het geding? 'Duitse club neemt maatregelen na coronanieuws'

Is het doorgaan van Feyenoord - Union Berlin donderdag onzeker? De Duitse subtopper speelde afgelopen weekend tegen Wolfsburg (2-0 zege) en bij de ploeg van Mark van Bommel testte Wout Weghorst positief op het coronavirus. En dus neemt Union Berlin geen enkel risico en gaat alle spelers preventief testen voor het Conference League-duel.

Dit laat een woordvoerder van de club aan de Duitse sportkrant Bild weten: "In bijzondere gevallen, zoals nu met de positieve test van Weghorst, is er direct contact met het gezondheidsbureau geweest en zijn de noodzakelijke maatregelen getroffen. Concreet betekent dit dat op dinsdag en woensdag bij ons preventief zal worden getest."

In het uitzonderlijke geval dat Union Berlin, na meerdere positieve coronatesten, geen volwaardig elftal op de been kan brengen, zal de wedstrijd mogelijk verplaatst worden. Indien een club over dertien fitte spelers kan beschikken, inclusief een keeper, kan een duel doorgang vinden. Feyenoord zou aanstaande donderdag om 18:45 uur tegen Union Berlin spelen.