Derksen pakt Nederlandse pers hard aan: "Werd er helemaal gek van"

Johan Derksen heeft maandagavond, tijdens de uitzending van Vandaag Inside, zijn ongenoegen over de hype rondom Luuk de Jong kenbaar gemaakt. De vaste tafelgast ziet dat iedereen hoopt dat de PSV-spits zich tóch beschikbaar stelt voor Oranje en daarom onderdeel uit zal maken van de EK-selectie.

Dat vindt Derksen namelijk helemaal niet aan de orde. "Ik werd helemaal gek van die analisten op tv en ook van de kranten vanochtend. Ze zeggen allemaal dat Ronald Koeman nederig naar Eindhoven moet om Luuk de Jong te smeken of hij zich weer beschikbaar wil stellen voor Oranje", begint hij zijn relaas, om vervolgens zijn uitspraken kracht bij te zetten met statistieken.

"Nu wil iedereen hem in Oranje. Ik heb het even nagekeken. Bij Borussia Mönchengladbach, Newcastle United of die twee clubs in Spanje: hij heeft nooit gescoord." De kopsterke spits besloot halverwege vorig seizoen te stoppen, omdat hij zich wilde focussen op PSV en zijn eigen fitheid moest respecteren. "Hij is goed in Nederland, omdat er in Nederland geen verdediger is die kan koppen. Dan is hij heel machtig", concludeert Derksen. "Maar een etage hoger speelt hij geen rol, Nederland heeft niets aan hem", besluit De Snor.